Muhabbit

Eşler Arası Bitcoin Ticaret Platformu Paxful, Pazar Yerini Askıya Alıyor!

Platform, alınan bu kararın arkasında, personel ayrılmalarının ve düzenleyici zorlukların olduğunu belirtti.

Eşler arası kripto para pazarı olan Paxful, kısa süre önce yapılan açıklamada faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan şirketin CEO’su Ray Youssef, bu durumun kendileri ve diğer birçok kişi için şok eden bir gelişme olduğunu belirtti. Kapanmanın detayına dair bilgi veren Youssef, platformun, bazı “kilit personel ayrılmaları” ve endüstri için zorlayıcı düzenleyici koşullarının ardından kapandığını dile getirdi.

“Şirketin dörtte biri uyumlu insanlardan oluşuyordu. Ancak tüm bu sorunlar üzerinde çalışırken, en güvenli seçeneği seçtik. Şimdi sizden kişisel gözetimi keşfetmenizi ve başka bir yerde ticaret yapmanızı istiyoruz”

Müşterilere ait tüm fonların muhasebeleştirildiğini belirten CEO, müşterilerin platform üzerindeki varlıklarını çekmelerini istedi. Hatta Paxful, blog gönderisinde, platformun ABD dışındaki kullanıcıların geçiş yapması için önerdiği diğer platformlara ait bazı bağlantılar sağladı.

2015 yılında kurulan Paxful, 2021 yılına gelindiğinde toplam hacmi 5 milyar dolara ulaşan bir platform haline geldi. Paxful’un ulaştığı bu hacim miktarında etkisi olan ülkelerin başında, Nijerya, Çin, Hindistan, Kenya ve ABD geliyordu.

Bir dönem oldukça popüler hale gelen platform, yaklaşık 9 milyon kullanıcısı olan Time tarafından 2022 yılının, en etkili şirketlerinden biri olarak listelendi.

Düzenleyiciler Çabamızı Görmedi

Youssef, şirketin Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenleyicilerin dikkatini çeken faaliyetlerine bir örnek olarak, Afrika’da banka hesabı olmayan kişileri sektöre dahil etmek için hediye kartları kullanmak gibi uygulamalarını gösterdi.

ABD’nin tepkisi sonrası bir hamle olarak, her ne kadar iş açısından mantıklı olmasa da ABD’li müşterileri bloke etmenin ve operasyonları sürdürmenin mümkün olabileceğini belirtti. Ancak bunu yapamamanın nedeni olarak, yeterli personele sahip olmamalarını gösterdi.

Sonuç olarak, tüm bu gelişmeler sonrasında kapanma kararı alan Paxful’un CEO’su, Amerikalı düzenleyicilerin son beş yılda sektörle ilgili kurallarına uymak için harika bir iş çıkardıklarını belirtti.

Ancak şirketin çabalarına rağmen, düzenleyici kurumların, çabalarını görmediklerini ve her geçen gün kendilerinden daha da şüphelendiklerini belirterek sitemini dile getirdi.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version