Muhabbit

Estonya 1000’den Fazla Kripto Para Şirketinin Lisansını İptal Etti!

Estonya Maliye Bakanlığı (FIU) tarafından alınan iptal kararları ile birlikte 1,000’den fazla aktif kripto para şirketinin lisansı iptal edildi.

estonya

Estonya 2020 yılında 1,000’den fazla kripto para şirketinin lisansını iptal etti. Estonya Maliye Bakanlığı (FIU) tarafından alınan iptal kararları ile birlikte 1,000’den fazla aktif kripto para şirketinin lisansı iptal edildi.

Bir dönem kripto para girişimcileri için bir cennet olarak tanımlanan Estonya, kara para aklama endişesiyle şirketlerin ve girişimlerin lisanslarını iptal ediyor.

Kara Para Aklama İle Mücadele Komisyonu tarafından yapılan açıklama ile bildirilen sayı hayli dikkat çekici. Ülkede bahsi geçen komisyonun görevi geleneksel finans ve kripto para hizmet sağlayıcılarının işlemlerini takip etmek olarak belirtiliyor. Komsiyonda başkan yardımcılığı yapan Maliye Bakanlığı Genel Sekreteri Veiko Tali, kripto para hizmet sağlayıcılarının daha sıkı izlenmesi ve denetlenmesi gerektiğini, düzenlemelerin ise geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

2019 yılında ülkeye bu konuda bir “akın” gerçekleştiğini belirten Tali, birçok şirkete lisans verdiklerini açıkladı. Ancak Estonya’daki inceleme ve denetleme araçlarının “yetersiz” olduğuna değinen Genel Sekreter, bu yıl yürürlüğe biren değişikliklerin, tedbirleri sıkılaştırdığını ve dolayısıyla da birçok şirketin lisansının iptal edildiğini belirtti.

Konu ile ilgili olarak Tali şunları söyledi:

2020 yılında 1,000’den fazla şirketin lisansını iptal ettik. Mevcut değişikliklere göre halen Estonya’da hizmetlerine devam eden 400 civarında kripto para hizmet sağlayıcısı bulunuyor.

VEIKO TALI

FIU raporuna göre 2019 yılında Estonya’da bulunan kripto para şirketleri toplamda 1.2 Milyar €’dan fazla ciro oluşturmuştu. Estonya merkezli servis sağlayıcıları arasında lider konumunda olan bir şirketin müşterilerinin büyük kısmının ABD’li müşteriler olduğu vurgulanan raporda sırasıyla Venezuela, Rusya, Vietnam, Endonezya, Brezilya, Hindistan ve Iran’dan bahsedilmekte.

Düzenlemelerde yapılan değişiklikleri ile lisansı iptal edilen şirketlerin farklı ülkelere göç ettiği biliniyor. Sizce önümüzdeki dönemde Estonya, “kripto para servis sağlayıcıları için cennet” görüntüsünü tekrar kazanabilir mi?

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version