Muhabbit

ETC Group HANetf üzerinden Bitcoin ETP’sini Başlatıyor!

Bitcoin, Xetra platformunda listelenecek!

ETC Group,  bir white label platform niteliğinde olan HANetf aracılığı ile Xetra üzerinde ilk defa bir kripto para birimi ile ticareti yapılacak bir ürünü listeleyecek.

Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE), Alman mali düzenleyici BaFin’den onay aldıktan sonra bu ay içinde Xetra platformunda yerini alacak.

Fiziksel bir desteğe sahip olacak BTCE, Bitcoin fiyatını ile eşdeğer bir konumda olacak. BTCE’nin toplam gider oranı ise %2 olarak açıklandı.

ETP protokolü ile Bitcoin ticareti yapmak cüzdan kurmak, denetlemesi olmayan borsalara muhtaç kalmak ya da kripto para birimleri ile alakalı teknik zorlukları ortadan kaldırıyor. Ayrıca protokol, kriptografik anahtarları yönetme ya da blockchain teknolojisiyle etkileşim kurma ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

Bildiğiniz üzere BaFin 2 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, kripto para birimlerini finansal araçlar olarak tanıdığını açıklamıştı.

ETC Group CEO’su Bradley Duke ise, konu hakkında şu yorumu yaptı;

Kripto sektörüne olan ilgi, karmaşıklığı, erişilebilirliği ve yönetişim anlamındaki bazı soru işaretleri dolayısıyla düşük kaldı.

Ayrıca Duke, “BTCE ile, Bitcoin’i ana akım ve düzenlenmiş finansal piyasaların içine alıyoruz. Yatırımcılar istedikleri şekilde Bitcoin’i kullanma hakkına sahip oluyorlar ve ayrıca düzenli ve güvenli bir yol ile Bitcoin ticareti yapmanın avantajından yararlanacaklar.

Bildiğiniz gibi bu atılan adımlar bir ilk değil. Geçtiğimiz Aralık ayında SIX Isviçre Borsasında, Başta WisdomTree olmak üzere Bitcoin ETP’leri sunmuş olan bir çok ETF sağlayıcısı var.

Ayrıca, ETF işlemi ile ilgili bilgi almak isterseniz, sizi ETF Nedir? başlıklı yazımıza davet ediyoruz.

 

Son Yazılar

Exit mobile version