Muhabbit

ETH 2.0 İle Birlikte Çıkarılan ETH Sayısı 2 Milyon Olacak

Vitalik Buterin’in dediğine göre, Ethereum 2.0 ile birlikte token çıkarımı büyük ölçüde azalacak.

eth-muhabbit

Bir internet yayını olan “Internet Money’e” konuşan, Ethereum’un kurucularından biri olan Vitalik Buterin‘in söylediğine göre 2.0 güncellemesi çıkartılan tokenlerin ciddi anlamda azalmasına sebep olacak. Programda Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) arasındaki farklar hakkında konuşan Buterin, ayrıca neden proof of stake yönetimini kullandıklarını da açıkladı.

Proof of stake programını kullanmamızın en büyük sebebi token çıkarım oranını düşürmek istememiz. Bundan dolayı hesaplarımıza göre ETH 2.0′ın çıkarım adedi maksimum kapasitede yıllık 2 milyon olarak görünüyor.

Buterin, konuşmasına şöyle devam etti;

Mevcut ETH 2.0 test programımızda ki katılıma göre an itibarıyla 100.000 adet Ethereum çıkartılabiliyor. Mevcut Ethereum programınızda ise 4.7 Milyon adet kadar Ethereum çıkartılıyor. Bu sonuçlara bakacak olursak ETH 2.o programı 100.000 ila 2 milyon aralığında bir çıkarım adedine sahip olacak. Tabi en olası senaryo 2 milyon adetten çok daha azı olacağı yönünde.

Buterin ayrıca, arzı azaltmak adına alınan işlem ücretinin bir kısmının yok edileceğinden bahsetti.

Uygulanan bu protokolde sabit bir ücret parametresi var. Yani siz bir aktarım yaptığınızda ödediğiniz işlem ücreti bu parametreye göre ikiye bölünüyor ve bir kısmı madenciye komisyon olarak gidiyor, diğer kısmı ise basitçe yok ediliyor.

Tamamen Kullanıcı Odaklı

Ethereum ağına yapılan bir başka önemli yükseltme ise alınan işlem ücretinin ağ etkinliğinden ziyade, işlemde kullanılan blokun büyüklüğüne göre değiştirilmiş olması. Bu değişikliğin işlem ücretinin öngörülememesi ve işlem süresinin uzunluğu gibi sorunları ortadan kaldıracağı düşünülüyor.

ETH 2.0 Verilen Destek Büyüyor

ETH 2.0’ın test ağı OKEx tarafından işletilen büyük bir madencilik havuzu olan Topaz’a geçtiğimiz günlerde kabul edildi. Test ağı şu an da 24.000 aktif kullanıcıya sahip ve bu kullanıcıların yaklaşık 20.000’i ilk dört günde sisteme katıldı.

Bildiğiniz üzere ETH 2.o bu yılın ilk çeyreğinde çıkışını yapacaktı fakat temelde yatan bazı sorunlar nedeniyle güncellemenin çıkış tarihinin ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. Bu durumda önemli zorluklardan biri de ETH 2.0 faaliyete geçtiğinde belli bir süreliğine -geçiş süreci tamamlanana dek- ETH 1.0 ile aynı anda çalışması gerektiği.

Son Yazılar

Exit mobile version