Muhabbit

ETH Toplam Arzının Yüzde 10’u, Ethereum 2.0 için Deposit Edildi!

Ethereum 2.0 güncellemesinin bekleyişi ertelemelere rağmen devam ediyor. Beacon Chain üzerinde ETH stake oranı hızla artıyor.

Ethereum

Ethereum

Bu yılın (2022) sonunda beklenen Ethereum 2.0 güncellemesi için 12,3 milyondan fazla Ethereum; Beacon Chain üzerinde deposit edildi.

Ethereum 2.0 güncellemesi ile birlikte proof-of-stake konsensüsüne geçiş yapılacak. Toplam Ethereum arzının yüzde 10’undan fazlası olan ve bugünün fiyatı ile 35 milyar dolardan fazla varlık, Ethereum 2.0 deposit kontratlarında tutuluyor.

İlginizi çekebilir: Proof-of-Stake Nedir?

Ethereum 2.0’dan Beklenti Büyük

Etherscan verilerine göre tam olarak 12.331.098 Ethereum kontratlar üzerinde tutuluyor. Toplam Ethereum arzına baktığımızda ise rakamın 120.642.170 olduğunu görüyoruz.

İlginizi çekebilir: Etherscan Nedir? Nasıl Kullanılır?

İlgili akıllı kontrat; Baecon Chain üzerinde Ethereum staking’leri için kullanılıyor. Beacon Chain; gelecekteki Ethereum’un iskeletini oluşturuyor. Güncelleme esnasında mevcut Ethereum ağı ile birleşerek sistemin proof-of-stake’e geçişini sağlayacak.

Proof-of-stake konsensüsü; blokların madenciler tarafından değil coin sahipleri tarafından üretildiği bir modele sahip. Proof-of-work’e kıyasla enerji tüketiminde ciddi avantajlara sahip olan proof-of-stake, yatırımcıları ellerindeki varlıkları tutmaya ve getiri elde etmeye teşvik ediyor.

İlginizi çekebilir: Proof of Work (PoW) Nedir?

Solana ağından sonra Beacon Chain üzerindeki kontrat; en fazla stake içeren kontrat olma özelliğine erişti. Kontratta tutulan Ethereum adeti hızla artmaya devam ediyor. Mart 2022 tarihinde tutulan ETH adeti 10 milyon civarındaydı.

Ethereum hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Getiri Oranları Solana’ya Göre Düşük

Her ne kadar stake oranlarında ciddi bir artış yaşanmaya devam etse de, Beacon Chain üzerindeki getiri oranları yüzde 4,3 gibi bir oranla diğer ağlara kıyasla düşük kalıyor. Solana ağındaki getiri oranı yüzde 5,41 iken, Terra’da bu oran yüzde 5,96.

Ethereum 2.0 güncellemesinin bu yılın temmuz ayında gerçekleşmesi planlanıyordu. Ancak son çıkan haberlere göre güncelleme tarihi biraz daha gecikebilir. 2.0 güncellemesi geçmişte de birden çok kez ertelenmişti. Tüm bu gecikmelere rağmen geliştirici ekip Ethereum’un enerji tüketimini düşürebilmek için proof-of-stake konsensüsüne geçmeye kararlı.

Ethereum ekibinin bu isteğinin aksine Bitcoin tarafında ise düşünceler farklı. Bitcoin taraftarları; Bitcoin’in proof-of-work konsensüsünde kalması gerektiğine ve proof-of-stake’in yeterince merkeziyetsiz ve güvenli olmadığına inanıyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version