Muhabbit

Ethereum 2.0 1 Aralık’a Yetişecek Mi? Polymarket Hayır Diyor!

Ağın büyüklüğü ve üzerinde bulunan varlıkların boyutu sebebiyle aşamalı olarak gerçekleştirilecek süreçte Ethereum’u birçok değişiklik bekliyor.

ethereum

Bildiğiniz üzere Ethereum ağı, 2.0 güncellemesi ile birlikte proof of work algoritmasından proof of stake algoritmasına geçiş yapacak.

Ağın büyüklüğü ve üzerinde bulunan varlıkların boyutu sebebiyle aşamalı olarak gerçekleştirilecek süreçte Ethereum’u birçok değişiklik bekliyor.

İLK 100 KRİPTO PARA BİRİMİ

Ethereum 2.0’ın ilk aşaması olan Faz 0’ın 1 Aralık’ta başlatılmasının planlandığı Vitalik Buterin tarafından açıklanmıştı. Buterin tarafından ortaya konan planda Faz 0’ın başlatılması için bir miktar ETH’ın stake edilmesi gerekmekte.

Bu sayede de Beacon Zinciri başlatılacak. Toplamda talep edilen ETH stake miktarı 524,288 adet. Ancak an itibarıyla stake edilen ETH miktarı 104,608 adet. Hedeften oldukça uzak görünen stake miktarının 1 Aralık’ta ne seviyede olacağı ise henüz bilinmiyor.

Kripto piyasası tahmin servisi Polymarket’ta konu ile ilgili iddia oynayan kişilere göre 1 Aralık’ta hedefe ulaşılması mümkün görünmüyor.

Ethereum 2.0

Polymarket kullanıcılarının yüzde 61’ine göre Ethereum 2.0’ın “genesis block”u 1 Aralık’ta oluşturulamayacak. 2 hafta önce oranların tam tersi olduğunu belirten The Block, stake miktarında bir artış görülmemesi sebebiyle durumun tersine döndüğünü belirtmekte.

Polymarket

6 Kasım tarihinde iddiaseverlerin yüzde 75’i 1 Aralık’ta Ethereum 2.0’ın başlatılacağını düşünürken sadece yüzde 25’i başlatılmayacağı yönünde idi. Fakat geçen sürede durum neredeyse tam tersine dönmüş görünüyor. Yeterli artışın sağlanamaması da spekülatörleri başlatılmayacağına dair düşüncelere itmiş durumda.

Ethereum 2.0 Başlatıldığında Çekilebilecek

Yatırımcıların Ethereum 2.0 için stake işlemini gerçekleştirmemesinin ardında staking süresi yatıyor olabilir. Stake işlemi gerçekleştiren kullanıcıların fonlarını geri alabilmesi için Ethereum 2.0’ın tam anlamıyla çalışır hale gelmesi gerekiyor. Ethereum tarafından verilen tahmini süre ise 2020 ortaları. Bu noktada yatırımcılar halihazırda oldukça uzayan Ethereum 2.0’ın verilen tarihte bitirilmemesi ile ilgili endişe duyuyor olabilir.

Son günün yaklaşması ile birlikte staking tarafında bir artış görülmesi beklenirken, yine de yeterli miktara ulaşıp ulaşılamayacağı konusu soru işaretleri barındırıyor.

Stake edilen ETH’ların önemli bir kısmının Vitalik Buterin tarafından gerçekleştirildiği bilinirken, Buterin’in stake miktarının 3200 ETH (1.5 Milyon $) değerinde olduğu belirtilmekte.

Sizce Ethereum 2.0’ın Faz 0’ı belirtilen tarihte başlatılabilecek mi?

Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ethereum haberleri için: Ethereum Haberleri

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version