Muhabbit

Ethereum 2.0 Duyurusundan Sonra 9M $ Stake Edildi!

Ethereum ağına rağbet giderek artıyor!

9M

Ethereum’un uzun zamandır beklenen stake güncellemesi sonunda devreye alındı ve şimdiden 9M $ stake edilmeye başlandı!

Araştırmacı The Crypto Cactus’e göre, stake işlemi ciddi bir şekilde başladı ve ilk yarım saat içinde ETH’a 1 milyon $’ın üzerinde stake işlemi açıldı.

1 Milyon $, Sadece 30 dakika içinde ETH 2.0 üzerinde kilitlendi. Ben de şahsen 32 ETH’imi stake etmeye başladım.

ETH 2 Launchpad’e göre, an itibarıyla 22.000’in üzerinde ETH kilitlenmiş durumda. Bu rakam, bugünün fiyatıyla neredeyse 9M $’a tekabül ediyor.

Bu arada Beacon Chain mainnet’in ilk blokunun kazılması için 16.384 doğrulayıcı ve 524.288 ETH gerekli.

Ethereum geliştirici ekibi ve birkaç topluluk üyesi, bunun gerçekleşeceği tarih olarak 1 Aralık tarihini belirlemişti. Hedef miktar, Aşama 0’ın başlamasında yedi gün önce sözleşmede kilitlenmek zorundadır. Aksi halde hedef karşılanana kadar çıkış tarihi ertelenir.

Stake Etmek mi Yoksa DeFi’ye Girmek mi?

Stake sözleşmelerinin başlatılması, kripto topluluğu için stake etme konusunda bir tartışma başlattı ve şu ana kadar düzenli yatırımcılar arında bir miktar tereddüt var gibi görünüyor. Üçüncü çeyrek DeFi raporunda ConsenSys, DeFi’deki yüksek getiri fırsatlarının stake katılımını engelleyebileceğini öne sürmüştü.

Karşılaştırma yapacak olursak, yatırılan 9M $, Andre Cronje’nin daha başlatmadan ve lansmanını yapmadan hacklenen Eminence sözleşmesine aktardığı miktarın sadece yarısı.

Duyulan tereddütlerin bir kısmı, Beacon Chain’de stake edilen ETH’nin uzun bir süre boyunca kilitlenmesi olabilir. Bu da bazı kişilerin stake işleminden uzak duracağına işaret olabilir. Ethereum 2 Launch Pad durumu şöyle açıklıyor:

Doğrulayıcılar arasındaki transferler, en azından 1. aşamaya kadar devre dışı bırakılır. Doğrulayıcıların, belirli bir kısmı çekebilmesi için 2. aşamaya kadar (yaklaşık iki yıl) beklemesi gerekecektir.

Bu arada, Ethhub kurucusu ve Daily Gwei yazarı Anthony Sassano’da dahil olmak üzere Ethereum severler sakinliğini koruyor.

Yakın zamanda stake etmek isteyen kişiler için bir rehber hazırlayan Ryan Sean Adams, konu hakkında şu yorumu yaptı:

Bu, dünyanın gördüğü en büyük bağımsız olmayan küresel ekonomi için ilk tahvil teklifidir.

Bununla birlikte, yıllık getiriler gün geçtikçe azalacak. Stake edilen 9M ETH yaklaşık %7 oranında getiri sağlayacak. 10 milyon ve üzeri ETH stake edildiğinde ise bu gelir %5’in altına düşecek.

Daha fazla Ethereum haberi için: Ethereum Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version