Muhabbit

Ethereum 2.0’ın Altair Güncellemesi Geliyor! Tarih Belli Oldu!

Ethereum’un yeni güncellemesinin tarihi belli oldu!

ethereum 2.0 altair muhabbit

ethereum 2.0 altair muhabbit

Ethereum’un PoW (Proof of Work) konsensüs modelinden PoS (Proof of Stake) konsensüs modeline geçişini temsil eden Ethereum 2.0 için Altair güncellemesinin tarihi belli oldu.

Ethereum Foundation’ın blog sayfasında yapılan açıklamaya göre Ethereum’un PoS’a geçişinin bir sonraki adımı Altair güncellemesi tahminen 27 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşecek. Güncellemenin 74240. epoch’ta gerçekleşmesi bekleniyor.

Ethereum Foundation’dan yapılan uyarıya göre beacon node operatörlerinin Altair güncellemesiyle uyumlu olmak için çalıştırdıkları istemci sürümünü güncellemeleri gerekmekte. Bununla birlikte bir doğrulayıcı çalıştırılıyorsa, mainnet beacon chain’i takip etmeye devam etmek için güncelleme yapılması gerekmekte. Bunun yapılmaması hâlinde, kesintiler meydana gelecektir.

Ethereum 2.0’ın yeni güncellemesi Altair’in tarihini açıklayan gönderiyi yazan Ethereum Foundation’dan Danny Ryan yükseltmeyi şu şekilde tanımladı:

“Bu yükseltme, temel fikir birliğine hafif istemci desteği getiriyor. İşlem durumu teşvik hesaplamasını düzenliyor, doğrulayıcı teşvikleriyle ilgili bazı sorunları düzeltiyor ve EIP-2982’ye göre cezai parametreleri artırıyor.”

Danny ryan

Ethereum 2.0 Nedir?

Ethereum 2.0, Ethereum’un PoW konsensüsünden PoS konsensüsüne geçişini temsil etmektedir. Blockchain teknolojisinde önemli bir yer kaplayan bu geçiş uzun süredir kademeli olarak gerçekleştirilmektedir.

Kademeli olarak gerçekleştirilen Ethereum 2.0’ın bir önceki güncellemesi London Güncellemesi yaklaşık 2 ay önce başarılı bir şekilde gerçekleştirilmişti.

London Güncellemesi (London Hard Fork) hakkında detaylı bilgi için:

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version