Muhabbit

Ethereum 5. Yaşına Girdi Fakat Performansı Yetersiz!

Ethereum, 5. yaş gününe girdi ancak popüler altcoin hala Bitcoin’in fersah fersah gerisinde.

Ethereum

Ethereum ağı, beşinci yaşına bastı ve son günlerdeki 300 $’ın üzerindeki rallisi yatırımcıların yüzünü güldürmüş durumda. Ancak popüler altcoin Ethereum’un performansı, Bitcoin ile karşılaştırıldığında düşük kalıyor.

Blockchain veri takibi kaynağı Skew’den alınan bilgilere göre, ETH / USD, yüzde bazında BTC / USD paritesinden tüm zamanların en yükseği konusunda çok altında kalıyor.

Ethereum Bitcoin’in Fiyat Artışında Tepkisiz

Ethereum’un piyasaya sürülüş tarihinin yıldönümü itibariyle Ethereum’un yüzde olarak Bitcoin payı %3.1’di. Ocak 2018 senesinde yaşanan zirvede ise bu rakam %11’di.

İki yıl önceki altcoin boğa sezonundan bu yana, Bitcoin daha geniş bir şekilde kripto piyasasını elinde tuttu. Tüm bu yaşananlara rağmen Ethereum kayıplarını telafi etmeyi başaramamış gibi görünüyor.

Geliştiriciler Ethereum’un Ethereum 2.0 dönüşümü ile ilgilenirken, ETH / USD paritesi, sabırlı “hodl” yatırımcılarını ödüllendirmeye başladı.

Sadece geçtiğimiz hafta Ethereum, %45’lik bir fiyat artışı gördü. Basın zamanında, ETH / USD, DeFi tokenlerinin popülerleşmesi ve bununla ilişkili ticari hamleler ile desteklenerek 325 $’dan işlem görüyor.

Popüler analist Scott Melker, Salı günü yaptığı bir açıklamada, “Eski direnç noktası, doygunluk noktasına destek olacak şekilde test edildi.” dedi.

Son 3 Yılda Ethereum Fiyatının Bitcoin Fiyatına Yüzde Oranı Kaynak: Skew

Soğuk Doğum Günü Dilekleri

Blockstream geliştiricisi Grubles, Pazar günü Twitter’da konu hakkında şunları yazıdı: “ETH / BTC paritesinde bir değişiklik oluyor ve fiyat indirme işlemi durmuş durumda. ETH maksisi çılgın bir hal almış durumda”

“Kısa bir süre önce ETH / BTC, yaklaşık 5 sene önceki Coinbase listeleme seviyesindeydi.” Bu arada, geçtiğimiz haftalar iki kripto para birimi arasında gerçekleşen korelasyonda önemli değişiklikler de göstermiş durumda.

ETH / BTC Paritesinin Korelasyon Karşılaştırması Kaynak: Skew

Her ne kadar Ethereum uzun vadeli yatırımcılarının yüzünü güldürmüş olsa da, Mart ayında yaşanan kara Perşembe olayında ciddi bir darbe almıştı. Fiyatların son haftadaki hareketleri iyi yönde olması, Ethereum’un Bitcoin kadar iyi performans gösterdiği anlamına gelmiyor.

Yatırımcıların yüklü orandaki tercihi ise hala Bitcoin gibi görünüyor. Bu durum ile beraber Ethereum 2.0 haberlerinin yaygınlaşması ve yeni bilgiler gelmesi elbette Ethereum’un fiyat hareketlerinde ciddi bir etki bırakacaktır.

 

Son Yazılar

Exit mobile version