Muhabbit

Ethereum 80 Dolara Düşerse MakerDAO Kapanabilir

DeFi’daki en büyük aktörlerden olan MakerDAO ise “işlemleri durdurma” da dahil olmak üzere bütün seçenekleri incelediğini açıkladı.

makerdao

MakerDAO kapanabilir mi? Ethereum’da (ETH) yaşanan düşüş tüm DeFi’ı vurmuş durumda. DeFi’daki en büyük aktörlerden olan MakerDAO ise “işlemleri durdurma” da dahil olmak üzere bütün seçenekleri incelediğini açıkladı.

12 Mart’ta, yani dün yaşanan düşüşler ile kripto para birimleri yüzde 50’lere varan kayıplar yaşamakta. En ciddi düşüşlerden birini ise Ethereum yaşıyor. Bildiğiniz üzere MakerDao, Ethereum üzerinde çalışmakta. Ve Ethereum fiyatı da MakerDao mekanizması üzerinde direkt olarak etkili. Borç verme ve bir stablecoin olan Dai’nin (DAI) arzı Ethereum fiyatıyla doğu orantılı. Yanı kısaca Ethereum’lar Dai’nin teminatı da denebilir. Fakat teminatlar ciddi derecede azalmış durumda.

Aynı zamanda ETH fiyatına oranla Maker’da protokol satışları da otomatik olarak gerçekleşmekte.

Kapanma Olasılığı Halen Çok Yüksek Değil

MakerDao hissedarları, şimdilik protokolü devre dışı bırakma taraftarı değil. Ethereum geliştiricisi Ryan Berckmans ise konu ile alakalı şunları söylemekte:

“Acil durum kapanması” (emergency shutdown) şu anda gerçekleşmiyor. Protokolün durdurulması hem Dai sahiplerine, hem de MakerDao hissedarlarına ciddi zarar verecektir. Bu nedenle Dai fiyatında da “haircut” ufak düşüşler meydana gelebilir. “Sistemi durdurma” bir seçenek olsa da henüz o noktada değiliz.

RYAN BERCKMANS

“Ancak Ethereum fiyatı 80 $ seviyelerine düşecek olursa “kapatma” en mantıklı seçenek olarak görülebilir.” diye ekliyor Berckmans. MakerDao’dan ise konu ile alakalı henüz bir açıklama gelmiş değil.

Siz DeFi’ın geleceği için ne düşünüyorsunuz. MakerDao gerçekten durdurulabilir mi?

Son Yazılar

Exit mobile version