Muhabbit

Ethereum Ağındaki USDC Miktarı USDT’yi Geçti!

Ethereum ağındaki USDC miktarı, USDT miktarını ilk defa aştı!

USDT VS USDC

USDT VS USDC

Circle’ın stablecoin projesi olan USD Coin’in (USDC) Ethereum ağındaki miktarı, Tether (USDT) miktarını geçerek bir ilke imza attı. 19 Ocak 2021 tarihine göre; USDC’nin Ethereum ağındaki arzı 40.60 milyar iken, USDT’nin Ethereum üzerindeki arzı 39.82 milyardır.

İlginizi Çekebilir USDT Nedir?

Tether, 2014 yılının sonlarında piyasaya sürüldü. 2016 yılında kullanıcılar tarafından çok fazla kullanılan Tether, o zamanların en popüler stablecoin’i haline geldi. USDT’nin rezervi ile ilgili problemleri ve SEC ile olan davaları yüzünden bazı kullanıcılar için riskli bir stablecoin olmaya başlamıştı.

Ancak çok fazla kişi hala Tether kullandığı için veya Tether kullanmaya alıştığı için bu tarz sorunları önemsemedi. Sonuç olarak Tether, bugünlere bir şekilde sağ salim gelebildi. 2018 yılında Circle, USDC adında bir stablecoin çıkardı ve Tether’e nazaran daha şeffaf ve düzenli olduğu için birçok kullanıcı tercihini USDC’den yana kullanmaya başladı.

İlginizi Çekebilir: Stablecoin Nedir?

Stablecoin’lerin Piyasa Değerlerinde Son Durum

Piyasa değeri sıralamasına göre USDT, yaklaşık 78,5 milyar arz ile hala en popüler stablecoin olduğunu söyleyebiliriz. Tether arzının yaklaşık %50’si Tron ağında bulunuyor. Bununla birlikte USDT; BSC, Solana, Huobi ECO Chain, Avalanche, Polygon ve diğer birçok blok zincirini de destekliyor.

USDT

Piyasa değeri sıralamasına göre USDC, yaklaşık 45,7 milyar arz ile USDT’den hemen sonra geliyor. USDC, başta popüler zincirler olmak üzere 21 farklı blok zincirini destekliyor.

USDC

Tether’in rezerv fonlarının nasıl yönetildiği konusundaki tartışmalar bir süre gündemi meşgul etti. Ancak şirket, bu tartışmalara rağmen çok iyi raporlar sunamadı. En son yayımlanan mali raporda Tether, USDT’nin rezervlerinde 30,8 milyar dolarlık belirsiz bir ticari senet bulundurduğunu açıkladı.

Stablecoin’lerin Şeffaflığı Önem Arz Ediyor

Circle, rezerv konusunda daha şeffaf olmaya çalıştı. USDC, rezervlerinin tamamını nakite ve ABD Hazine bonolarına geçireceğini söyledi. Grant Thornton tarafından hazırlanan rapora göre; USDC, bu sözünü 27 Ekim 2021’de gerçekleştirdi.

USDT, USDC ve BUSD en popüler stablecoin’ler olarak öne çıkıyor. Merkezi stablecoin’lerden sonra merkeziyetsiz stablecoin’ler de kullanılmaya başlandı. Merkeziyetsiz bir stablecoin olarak bilinen TerraUSD (UST) dördüncü en büyük stablecoin’dir.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version