Muhabbit

Ethereum, Altair Yükseltmesini Gerçekleştirdi!

Ethereum sessiz bir şekilde ağda yükseltme yapmaya devam ediyor!

ethereum 2.0 altair muhabbit

ethereum 2.0 altair muhabbit

27 Ekim Çarşamba günü, Ethereum blok zinciri yedi ay içinde üçüncü yükseltmesini gerçekleştirdi. Önceki yükseltmelerin aksine şimdilik, ağ üzerinde herhangi bir sorun çıkmadı.

Ethereum blok zinciri PoW (proof of work) algoritmasından PoS (proof of stake) algoritmasına yavaş yavaş geçmeye çalışıyor. Altair yükseltmesi, Ethereum tamamen PoS ağına geçmeden önce Beacon zincirine yapılan ilk yükseltmeydi.

Beacon zinciri, Ethereum blok zincirinin PoW’dan PoS’a geçerken bir temel oluşturmak ve protokölü yönetmek için oluşturulmuş önemli bir yapı olduğunu söyleyebiliriz. Beacon zinciriyle beraber “stake” ve “validator” kavramlarını Ethereum ağında iyice oturması bekleniyor.

Altair yükseltmesinin başka bir yönü ise, etkin olmayan veya çevrim dışı düğümler için cezaları artırmaktı. Doğrulayıcılar güvenliği sağlamak için en az 32 ETH’yi “stake” etmesi gerekiyor. Ancak doğrulayıcılar çevrim içi olmazsa ödülleri kesintiye uğruyor.

Yükseltmeyle beraber ağda “light client” oluşabilir. “Light client” ile kullanıcılar, blok zincirini senkronize etmek zorunda kalmadan güvenli bir şekilde bir blok zincirine erişmesini sağlar.

“Light client”, ağ ile etkileşimi kolaylaştırır ve maliyeti düşürür. Bununla birlikte Altair güncellemesiyle Ethereum ağındaki bloklar daha az yer kaplayacağını söyleyebiliriz.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version