Muhabbit

Ethereum Classic, Bir Ayda Üçüncü % 51 Saldırısına Uğradı

Ethereum Classic blok zinciri, cumartesi akşamı yine % 51 saldırısına uğradı.

ethereum classic

Ethereum Classic blok zinciri, cumartesi akşamı yine % 51 saldırısına uğradı. Bununla birlikte bu ay toplam 3 saldırı gerçekleşmiş oldu.

Saldırı, 1 Ağustos’taki ilk saldırıyı da tespit eden madencilik şirketi Bitfly tarafından fark edildi. Bitfly, tespit ettiği saldırıyı paylaştığı bir tweet ile duyurdu.

Bitfly yaptığı açıklamada ETC ağına yapılan bu %51 saldırısının, yaklaşık 2 günlük madenciliğe karşılık gelen 7.000’den fazla bloğun yeniden düzenlenmesine neden olduğunu söyledi. Kaybedilen tüm blokların olgunlaşmamış bakiyeden kaldırılacağını ve düşen tx’ler için tüm ödemeleri kontrol edeceklerini bildirdi.

Ethereum Classic ağının arkasındaki lider kuruluş ETC Labs, geçtiğimiz hafta ağı ek saldırılardan koruma stratejisini açıklamıştı. Şirket, ağın hızla düşen hashrate’ini stabilize etmeyi ve gelecekte meydana gelebilecek olan % 51 saldırılarına karşı koyabilmeyi amaçlayan savunma madenciliği de gerçekleştireceklerini bildirmişti.

ETC Labs teknoloji koordinatörü Stevan Lohja, saldırının zamanlamasını çok manidar bulduğunu, çünkü saldırının Ethereum Core geliştiricilerinin blok zincirindeki “agresif inovasyon” ile ilgili temel geliştirme toplantısından sadece bir gün sonra geldiğini söyledi.

https://twitter.com/stevanlohja/status/1299838387105431553?s=20

Ağın gelişimini destekleyen bir diğer önemli kuruluş olan ETC Cooperative,  cumartesi günü yapılan saldırının ardından yaptığı bir açıklamada; Bugünkü saldırının farkında olduklarını ve önerilen çözümleri mümkün olan en kısa sürede test etmek ve değerlendirmek için birlikte çalışacaklarını söyledi.

Borsalar Önlem Aldı

İlk iki saldırıdan sonra, OKEx borsası, ağın ciddi güvenlik eksikliği nedeniyle varlığı kaldırmayı düşüneceğini söyleyerek yanıt verdi. Ayrıca Coinbase, ETC için para yatırma ve çekme onay sürelerini yaklaşık iki haftaya uzatarak sert önlemler aldı.

Önde gelen kripto para birimi türev borsası FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, en son saldırının ardından, ETC kalıcı vadeli işlem sözleşmelerini yeniden gözden geçireceklerini bildirdi.

Ancak sürekli saldırılara uğrayan kripto para birimi Ethereum Classic, saldırı dizilerinden fiyat olarak büyük ölçüde etkilenmemiş gibi görünüyor. Ay içerisindeki olumsuz gelişmelere rağmen dirençli durmayı başaran ETC, neredeyse tüm Ağustos ayı boyunca 6 ila 8 dolar arasında işlem gördü.

Son Yazılar

Exit mobile version