Muhabbit

Ethereum Classic Gelecekteki Saldırıları Durdurmak İstiyor!

Ethereum Classic, önlemler almaya devam ediyor.

Ethereum Classic

30 Temmuz ve 1 Ağustos 2020’de Ethereum Classic Network, NiceHash’ten alınan hash oranı ile %51’lik bir saldırıya uğradı. NiceHash, daha önce Bitcoin’de açıklanamaz bir şekilde 62 milyon $ kaybettiğini bildiren bir firma. Firmanın kurucu ortağı ise, Slovenya’da benzer suçlardan hüküm giydikten sonra dolandırıcılık ve haraç kesme gibi suçlardan dolayı ABD’ye iade edilecek.

Bildirdiğimiz üzere, Ethereum Classic Network 30 Ağustos’ta 3. bir %51 saldırısına kurban gitti. Bu saldırı, 1 Ağustos tarihinde saldırıyı tespit eden madencilik şirketi Bitfly tarafından fark edildi.

Ethereum Classic Labs’in Alacağı Yeni Önlemler

ETC Labs, Ethereum Classic blockchainini başka saldırılardan korumak için harekete geçtiğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Geliştiriciler, açıkladıklarına göre, beyaz listedeki adresler üzerinden kripto borsaları ile işbirliği, güvenli işlem onay süreleri belirleme ve blockchainin yeniden düzenlenmesini engellemeye yönelik bir tahkim sistemi konuşlandıracaklardı.

Anında geliştirilmekte olan teknik yükseltmelere ve saldırılar ile ilgili devam eden soruşturmalara ek olarak ETC Labs, hash kiralamaya hesap verebilirilk ve şeffaflık getirmek için kanun uygulayıcıları ve küresel düzenleyicileri devreye sokmak için yeni bir girişim başlattı.

Birçok borsa ve diğer dijital varlık hizmet sağlayıcıları, sağlam KYC uygulamaları ve kara para aklama önleme sistemlerini protokollerine yerleştirdi. Ancak NiceHash gibi karma kiralama platformları genellikle düzensiz bir oluşum olarak görünüyor. Bu tarz platformlar potansiyel olarak kara para aklamayı ve diğer yasadışı faaliyetleri kolaylaştırıyor. KYC, AML veya kripto adres taraması olmayan müşteriler, geçmişi olmayan yeni basılan tokenler için potansiyel olarak kripto para birimini aklamak için hash oranını kiralayabilirler. Hash oranının Proof-of-Work blockchaininin güvenliği için ne kadar önemli olduğunu düşünürsek, bu bir bütün olarak blockchain ekosistemi için ciddi bir güvenlik açığıdır.

ETC Labs ve ortakları, kötü niyetli saldırılar gerçekleştiren veya bunları kolaylaştıranlara karşı yasal işlem de dahil olmak üzere Ethereum Classic ağını güvence altına almak için gerekli tüm adımları atacaklarını söylüyor. ETC Labs, belirtilenlere göre şuan ilgili yargı yetkilileri ile görüşme halinde.

İlerleyen günlerde ETC Labs bu durum ile ilgili daha çok açıklama yapacağını söylemiş durumda. Bakalım bu tür hash kiralama sistemlerinin düzenlenmesi nasıl olacak?

Son Yazılar

Exit mobile version