Muhabbit

Ethereum ETH Fiyat Analizi 05.10.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Ethereum’u inceliyoruz. Ethereum grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Herkese iyi akşamlar, bu yazımda Ethereum fiyat grafiğindeki son gelişmeleri inceleyeceğim. Son birkaç gündür kripto para piyasasında olumlu bir hava bulunmakta. Bu yükselişlerle beraber birçok coin kısa vadeli direnç bölgelerini test etmeye başladılar. Ethereum da bunlardan biri. Şimdi grafik üzerinde tartışalım.

ETH Fiyat 5 Ekim 2022

Ethereum fiyatı iki gün önce 1.260 dolar bölgesine kadar gerilemişti. Sonrasında fiyat buradaki desteğinden tepki aldı ve 1.300 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Yazıyı hazırladığım sırada 1.350 dolar bölgesinden işlem görüyor.

ETH Grafik 5 Ekim 2022

Ethereum ETH fiyat grafiği 05.10.2022. 12 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Binance borsasında listeli Ethereum/Tether (ETH/USDT) paritesine ait fiyat verileri. Grafik 12 saatlik zaman diliminde ve TradingView’den temin edilmiştir.

ETH Analiz 5 Ekim 2022

Grafikteki yeşil bölgeler Ethereum’da takip ettiğim orta ve uzun vadeli destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Ek olarak grafikteki iki yatay kırmızı çizgi de kısa vadeli destekleri göstermektedir.

Bir önceki yazımda kısa vadede bir umut ışığı olduğunu söylemiştim. Bu yazımın ardından fiyat küçük zaman diliminde yükselişini yaptı. Sonrasında fiyat tekrar 1.260 dolar bölgesine geriledi. Fiyat bugün tekrar bu destekten tepki almış durumda. Bununla birlikte 1.360 dolar bölgesinde küçük zaman diliminde bir direnç olduğunu görmekteyiz. Grafiğin o bölgesini kalabalıklaştırmamak için grafikte bu direnci göstermedim. Şu an kripto para piyasasında olumlu bir hava estiğinden dolayı fiyatın burayı kırma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Ama orta vadede Ethereum’un en büyük sınavı 1.420 dolar bölgesindeki dirençte olacağını düşünüyorum.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Ethereum analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde ETH/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version