Muhabbit

Ethereum ETH Fiyat Analizi 06.08.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Ethereum’u inceliyoruz. Ethereum grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

ethereum eth Fiyat Analizi 1

Bu akşam, önemli bir direnç bölgesinde bulunan Ethereum fiyat grafiğini inceleyeceğim. Geçtiğimiz temmuz ayının sonunda Ethereum bu direnç bölgesinden ret yese de tekrar toparlanıp bu bölgeye yeniden test ediyor. Şimdi grafiğin son durumuna bakalım.

ETH Fiyat 6 Ağustos 2022

Yukarıda da bahsettiğim gibi direnç bölgesinden ret yiyen Ethereum 1.560 dolar seviyesine kadar geriledi. Sonrasında ise toparlanarak tekrar direnç bölgesine geldi. Yazıyı hazırladığım sırada 1.710 dolar bölgesinden işlem görüyor.

ETH Grafik 6 Ağustos 2022

Ethereum ETH fiyat grafiği 06.08.2022. 4 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Binance borsasında listeli Ethereum/Tether (ETH/USDT) paritesine ait fiyat verileri. Grafik 4 saatlik zaman diliminde ve TradingView’den temin edilmiştir.

ETH Analiz 6 Ağustos 2022

Grafikteki yeşil bölgeler Ethereum grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Bu bölgeler içinde bana göre en önemli olanı, 1700-1800 dolar bölgesindeki orta/uzun vadeli direnç bölgesi. Burası destek iken oldukça güzel çalışmıştı ve maalesef ki dirence dönüştüğünde gücünden pek bir şey kaybetmemiş.

Fiyat 1.000 dolar seviyesini test ettikten (hatta altına da sarktı) sonra oldukça güzel bir toparlanma yaşadı ve 1.700 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ancak buradaki güçlü direnci henüz kırabilmiş veya üzerine çıkabilmiş değil. Fiyat burayı kırabilirse orta vadede yükseliş trendi için çok büyük bir adım atmış olacak. Ancak şu an direnç bölgesinde olduğumuz için tedbirli olmanızı öneririm. Bir direnç kırılmadan kırılabilir diye işlem açmak veya ona göre hareket etmek oldukça riskli bir durumdur.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Ethereum analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde ETH/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version