Muhabbit

Ethereum ETH Fiyat Analizi 07.09.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Ethereum’u inceliyoruz. Ethereum grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

ethereum eth Fiyat Analizi 1-2

Herkese iyi akşamlar. Umarım bu akşam yaşanan büyük düşüşü en az zararla atlatmışsınızdır. Kâr eden okurlarım var ise onları da ayrıca tebrik ederim. Bugünkü fiyat analizi yazımda Ethereum’u inceleyeceğim. Bakalım Ethereum fiyat grafiği bize neler gösteriyor.

ETH Fiyat 7 Eylül 2021

Son bir hafta içerisinde 4000 dolar bandını zorlayan Ethereum maalesef ki burayı geçemedi. Bugünkü yaşanan sert düşüşte ise 3000 dolar bandına kadar geriledi. Şu an ise 3450 dolar seviyesinden işlem görmekte.

ETH Grafik 7 Eylül 2021

Ethereum ETH fiyat grafiği 07.09.2021. 6 saatlik grafik, veriler Bybit borsasına aittir.

Bybit borsasında listeli olan ETHUSD süresiz kontrat fiyat grafiği. Grafik 6 saatlik zaman diliminde ve logaritmik ayardadır. Grafik Tradingview’den alınmıştır.

ETH Analiz 7 Eylül 2021

Grafikteki yeşil bölgeler takip ettiğim destek ve direnç bölgeleri. 3000 dolar ve 3350 dolar bölgesinde bulunan bölgeleri yeni ekledim. Haliyle fiyat düşüşünün son bulduğu bölgeyi yeni ekledim.

Şimdi gelelim bu düşüş burada son bulur mu yoksa devam edecek mi sorusuna. Şu an için buna net bir cevap veremem ama eldeki verileri derleyip olumlu ve olumsuz yanları sıralayabiliriz. Eldeki olumlu yanlar ile başlayalım. İlk olarak fiyatın 3000 dolar bandını kırmamış olması güzel. Çünkü burası yükselen trenddeki son dip bölgesi. Burası kırılsaydı yükselen trendimiz büyük bir yara almış olacaktı. İkinci olarak fiyat 3350 dolar bandının üzerine atmış durumda. Bundan dolayı burayı destek olarak kullanabilir halen.

Olumsuz durumlara gelecek olursak. Fiyat 4000 dolar gibi oldukça önemli bir dirençten (hem fraktal hem de psikolojik direnç) ret aldı ve bu ret normal bir düşüş değil fiyatın dakikalar içerisinde %30’dan fazla değer kaybetmesine sebep oldu. Böyle hızlı bir düşüşün yatırımcıları soğutacağını düşünüyorum.

ETH Yorum 7 Eylül 2021

Yukarıda olumlu ve olumsuz yanları sıraladım ama genel olarak toparlamak istiyorum. Yükselen trend büyük bir yara alsa da henüz her şey bitti demek için erken bence. Ancak 3000 dolardaki destek kırılırsa olayın rengi tamamen değişir diye düşünüyorum.

Daha fazla Ethereum analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version