Muhabbit

Ethereum ETH Fiyat Analizi 11.06.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Ethereum’u inceliyoruz. Ethereum grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Bu akşamki fiyat analizi yazımda kripto para piyasasının iki numaralı coini olan Ethereum’u inceleyeceğim. Dün akşam hazırladığım videoda Ethereum’un önemli bir direncinin altına sarktığını belirtmiştim. Sonrasında düşüş daha da derinleşti. İlgili videoya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Şimdi Ethereum grafiğinin son durumuna bakalım.

ETH Fiyat 11 Haziran 2022

Ethereum dün ve bugün yaşadığı düşüşlerle birlikte 1.500 dolar seviyesinin altına kadar sarktı. Yazıyı hazırladığım sırada 1.538 dolar bölgesinden işlem görüyor.

ETH Grafik 11 Haziran 2022

Ethereum ETH fiyat grafiği 11.06.2022. 3 Günlük grafik, veriler FTX borsasına aittir.

FTX borsasında işlem gören Ethereum süresiz kontratına ait fiyat verileri. Grafik TradingView’den temin edilmiştir. Bugün 3 günlük grafikte genel durumu inceleyeceğiz.

ETH Analiz 11 Haziran 2022

Bugün oldukça sade bir grafikle karşınızdayım. Destek ve direnç bölgelerini kaldırdım sadece iki seviyeyi işaretledim. Bunlardan biri 1750 dolar bölgesi (kırmızı yatay çizgi) diğeri ise 1.543 dolar seviyesi (beyaz yatay çizgi). Kırmızı çizgi aslında fiyatı uzun süredir tutan bir destek seviyesiydi. Ancak geçtiğimiz günlerde maalesef ki burası kırıldı ve artık burası karşımıza bir direnç olarak çıkacak. Beyaz çizgi ise fiyatın 24 Mart 2021 tarihinde yaptığı dip bölgesi. Fiyat bu dip bölgesinin de altına sarkmış durumda.

Genel olarak toparlamak gerekirse, fiyat önemli bir direncini kırdı ve uzun süredir görmediğimiz seviyelere kadar indi. Şu an için bir dönüş formasyonu da görünmüyor maalesef ki. Belki önümüzdeki günlerde bu durum değişir. Ama dediğim gibi şimdilik görünen bir formasyon yok. Buna ek olarak Bitcoin dominans grafiği %48 seviyesinin üstüne çıktı. Bu da altcoinler için pek de olumlu bir gelişme değil. Ethereum tekrar kırmızı çizginin üzerine atabilirse olumlu konuşmaya başlayabiliriz diye düşünüyorum.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Ethereum analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde ETH/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version