Muhabbit

Ethereum ETH Fiyat Analizi 22.09.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Ethereum’u inceliyoruz. Ethereum grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Ethereum Fiyat Analizi Draco

İyi akşamlar bu akşamki yazımda kripto para piyasasının 2 numaralı coini olan Ethereum’u inceleyeceğiz. Maalesef ki son günlerde yaşadığımız düşüşlerde Ethereum da oldukça etkilendi. Kripto para piyasası bugün toparlanma emareleri gösterse de bunlar ne denli başarılı olabilir bunları tartışalım şimdi.

ETH Fiyat 22 Eylül 2021

Son fiyat düşüşleriyle beraber Ethereum fiyat 3000 dolar bandının da altına sarktı. Hatta dün gece 2600 dolar seviyesine kadar geriledi. Şu an ise 3000 dolar bölgesinde bulunmakta. Yazıyı hazırladığım saatte 3014 dolar seviyesinden işlem görmekte.

ETH Grafik 22 Eylül 2021

Ethereum ETH fiyat grafiği 22.09.2021. Saatlik grafik, veriler Bybit borsasına aittir.

Bybit borsasında listeli ETHUSD süresiz kontrat grafiği. Grafik Tradingview’den alınmıştır ve 1 saatlik zaman dilimindedir.

ETH Analiz 22 Eylül 2021

Grafikteki yeşil alanlar destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Grafikteki çoğu bölge 4 saatlik grafiğe ait olduğundan dolayı iki bölge arası oldukça büyük gözükmekte. Ancak bugün dönüş göstergesi arayacağımız için küçük zaman dilimini özellikle seçtim.

Grafikte gördüğünüz düşen trendi gün içerisinde takip etmekteydim. Kırılmasıyla beraber fiyat yukarı yönlü hareketine başladı. Ancak bu trend küçük olduğu için hedefi de küçük. Hareketine de başladığından dolayı bu trendi şimdilik tartışmaya gerek duymuyorum.

Peki burada nasıl bir dönüş göstergeleri bulunmakta. Grafikte oluşan son 3 dip bölgesine baktığımızda burada bir pozitif uyumsuzluk olduğunu görmekteyiz. Ancak bu tek başına yeterli değil. Son hareket ile birlikte şu an için ikili dip pek muhtemel görünmemekte. Ancak TOBO (Ters Omuz Baş Omuz) formasyonu ihtimali bulunmakta. 21 Eylül civarındaki hareket ile sol omuz ve şu an yaptığı hareketle de baş kısmını yapıyor diyebiliriz. Ancak sağ omuz henüz oluşmadığından “ihtimal” olarak kalmakta.

ETH Yorum 22 Eylül 2021

Yukarıda TOBO formasyonu ihtimalinden bahsettim. Açıkçası bu formasyonun oluşması bizim için en güzel senaryolardan biri olacaktır. Çünkü hem oldukça kolay işleme girilebilen hem de çalışma ihtimali oldukça yüksek bir formasyondur. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Daha fazla Ethereum analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version