Muhabbit

Ethereum Fiyat Analizi 3.12.2020

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Ethereum’u inceliyoruz (3.12.2020). Ethereum grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Ethereum Fiyat Analizi Draco

Geçtiğimiz zamanlarda Ethereum adını en çok söz ettiren coinlerden biriydi. Bildiğiniz üzere ETH 2.0 için gerekli ETH miktarı fazlasıyla toplanmıştı ve Vitalik’in açıklamalarıyla beraber gündemde kalmaya devam etmişti.

Ethereum ETH fiyat grafiği 03.12.2020. 60 dakikalık grafik veriler Binance borsasına aittir

Grafiğin üstündeki ve altındaki büyük mavi alanları hem önceki analizlerde hem de video analizlerinde sıkça açıklamıştım. Ancak ilk defa okuyanlar için kısaca bahsedeyim. Bu geniş mavi alanlar Ethereum grafiğinde büyük zaman dilimindeki destek ve direnç bölgeleri. Bunlar şimdiye kadar çok güzel çalıştılar. Bundan dolayı bunların güvenilirliğini şimdi tartışmayacağız.

Ethereum fiyatı ilk 620 dolar denemesinden sonra bir düşüş yaşadı ve alttaki 500 dolar bandındaki desteğine kadar gerilemişti. Oradan tepki alarak tekrar 620 bandına geldi ve şu an bu direnci zorlamakta. Grafikte görmüş olduğunuz üzere bu direnci üçüncü defa test etmekteyiz. Bundan önce sıkça tekrarladığım gibi bir destek veya direnç seviyesi ne kadar çok test edilirse o kadar zayıflarlar.

Buradaki yapıya Fincan&kulp (cup&handle) formasyonu diyenler olabilirler. Ancak bu formasyon dip bölgelerinde daha iyi çalışmaktadır. Bundan dolayı burayı fincan&kulp formasyonu olarak incelemeyeceğim. Ayrıca grafikte mor olarak gösterdiğim bir de trendimiz bulunmakta. Fiyat bu trendi çok sayıda test etmiş.

Toparlayacak olursam, fiyat 620 dolar direnç bölgesini birkaç defa test etti. Diğer yandan yükselen trendi de aynı şekilde. Artık bu yükselen trend ile direnç iyice yaklaştı ve fiyat bunlar arasında sıkıştı. Fiyatın bir yöne doğru kırılımla birlikte büyük bir hareket gerçekleştireceğini düşünüyorum. Genel trendi göz önüne alırsam yukarıya kırılması muhtemel. Ancak kırılım beklemek her zaman dediğim gibi daha risksiz olacaktır.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version