Muhabbit

Ethereum Geliştiricisi Virgil Griffith, Kuzey Kore Gezisi İçin Beş Yıl Hapis Cezası Aldı!

Ethereum geliştiricisi Griffith’in 63 ay (5yıl) hapis cezasına ve 100.000 dolar para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Ethereum geliştiricisi Virgil Griffith, 2019 yılında Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’a yaptığı bir ziyaretin ardından tutuklanmıştı. Son davada ise Griffith’in 63 ay (5yıl) hapis cezasına ve 100.000 dolar para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Hatırlanacağı üzere Griffith, 2019’da Kuzey Kore’deki bir blockchain konferansına Ethereum ve kripto paralarla ilgili konuşma yapmak için gitmişti. Konferanstan döndüğünde ise tutuklandı çünkü Kuzey Korelilerin ABD yaptırımlarından kurtulmanın bir yolu olarak kripto paraları nasıl kullanacaklarını öğrenmelerine yardımcı olmakla suçlandı. Ayrıca hakkında Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasasını ihlal etmek ve komplo kurmak gibi çeşitli iddialar ortaya atıldı.

ABD Hükümetinden İzin Almadan Gitmesi Suçlamaları Güçlendirdi

Virgil Griffith’in bu suçlamaları güçlendiren en büyük yanı ise ABD hükümetinden izin almadan Kuzey Kore’ye gitmiş olmasıydı. Öyle ki ABD Başsavcısı Geoffrey S. Berman açılan dosyada Griffith’in “Kuzey Kore’ye son derece teknik bilgiler sağladığını ve bu bilgilerin Kuzey Kore’nin kara para aklamak ve ABD yaptırımlarından kaçmak için kullanılabileceğini bildiğini” iddia etmişti.

Daha fazla Ethereum haberi için buraya tıklayınız.

Griffith, sürecin daha fazla uzamaması için ve anlaşmanın bir yolu olarak Eylül 2021’de federal savcılarla ortak bir karar alarak sadece komplo suçlamasını kabul etti. Beş yıldan biraz fazla olan cezası aslında yönergelerin alt sınırındaydı ve altı buçuk yıla kadar hapis cezası alma riski ile karşı karşıyaydı.

Virgil Griffith

Yargıç, Virgil Griffith’in Bunu Kasıtlı Olarak Yaptığına İnandığını Söyledi

The Daily Beast‘in bir haberine göre, 39 yaşındaki Griffith, mahkumiyet sırasında “ yanlışlıkla ve kibirli olarak daha iyisini bildiğini düşündüğünü” söyledi. Griffith ise ekledi: “Herkes beni uyardı. Bu korkunç bir fikirdi.”

Yine The Daily Beast muhabiri Jose Pagliery, ABD Bölge Yargıcı P. Kevin Castel’in cezayı verirken “özellikle rahatsız” göründüğünü tweetledi. Yargıç, Griffith’in kasıtlı olarak Kuzey Korelilerin yaptırımlardan kaçınmak için kripto paraları kullanmasına yardım etmeye çalıştığını söyledi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version