Muhabbit

Ethereum İçin Yapılan Çevrim İçi Aramalarda Türkiye Üçüncü Sırada!

Ethereum hakkında en çok arama yapan ülkeler arasında Türkiye’de yer alıyor.

eth

Piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum ile ilgili yapılan çevrim içi aramalar üzerine yapılan bir araştırmada, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Türkiye’nin ilk üç sırada yer aldığı bildirildi.

Dünya Sıralaması

Finbold tarafından yayımlanan bir habere göre, Invezz.com tarafından hazırlanan bir raporda, Amerika Birleşik Devletleri’nden yapılan Ethereum terimi için ayda 1.116.000 arama yapıldığı belirtiliyor. Bu, piyasa değerine göre dünyanın iki numaralı kripto para birimi için günde yaklaşık 36.000 internet aramasına eşdeğerdir.

Almanya ve Türkiye ise, sırasıyla ayda 736.300 ve 408.500 arama ile ABD’yi takip eden ülkeler arasında yer alıyor. Bunun yanında ABD’deki 3.57’ye kıyasla, 1.000 internet kullanıcısı başına 9.46 arama ile Almanya kişi başına en fazla Ethereum araması yapan ülke konumunda yer alıyor.

Listede 12. sırada yer alan İsviçre, 1000 internet kullanıcısı başına 11,79 arama ile en yüksek arama ilgisi yoğunluğunu gösteriyor. İngiltere, 1.000 kişi başına 3.53 aramaya denk gelen 230.000 aylık arama ile listede 6. sırada yer aldı. Verilerden de anlaşılacağı üzere, en yüksek ilgi yoğunluğu, yaygın internet erişiminin en yaygın olduğu Batı ülkelerinden geliyor.

Araştırmayı gerçekleştiren Invezz.com’dan Jayson Derrick konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yapıyor:

“Ethereum geçen yıl içinde değerinde patlama yaptı ve konsepti ilk günden itibaren gerçekten anlayan erken yatırımcılar için büyük olasılıkla hayat değiştiren getiriler yarattı. Bu günlerde, daha varlıklı yatırımcılardan (yani en az 1 milyon dolar varlığa sahip olanlar) yüksek düzeyde ilgi görüyoruz. Bu yatırımcılar, tasarruflarını nasıl yönetecekleri konusunda daha temkinli olma eğilimindedirler.”

Derrick ayrıca, 2030 yılına kadar finans dünyasının bugünkü duruma benzemeyeceğinin altını çiziyor. Ethereum’un finansal işlemler ve akıllı sözleşmeler açısından önümüzdeki yıllarda katlanarak daha yüksek olacağını da sözlerine ekliyor.

Ethereum Aramaları Zirvede

Google Trends verileri de 2021’yılının başından bu yana Ethereum Google sorgularının sayısında belirgin bir artış olduğunu ve aramaların bugüne kadarki tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor.

Ethereum

Bilindiği üzere Ethereum’un fiyatı sadece Ocak ayından bu yana %400’ün üzerinde bir artışla 700 $’dan 4.000 $’ a seviyelerine yükseldi. Ethereum’un dolar değeri arttıkça, kripto para piyasası üzerindeki genel hakimiyeti de arttı. Bununla birlikte Ethereum, Mayıs ayı ortalarında küresel kripto para piyasası değerinin % 20’sine yakınını temsil ediyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version