Muhabbit

Ethereum Fee Olmadan UNI Farming Mümkün Mü?

Supercharger isimli yeni etkinlik kapsamında “fee” ödemeden Uniswap tokeni UNI kazanmak mümkün hale getirilmiş oldu.

cryptocom uni

Kripto para platformu ve borsası Crypto.com dün gerçekleştirdiği duyuru ile birlikte DeFi tarafında önemli bir adım attı.

Supercharger isimli yeni etkinlik kapsamında “fee” ödemeden Uniswap tokeni UNI kazanmak mümkün hale getirilmiş oldu.

Platformun kendi tokeni CRO kilitleyerek gerçekleştirilebilecek yield farming etkinliği oldukça ilgi çekmiş görünüyor.

Herhangi bir kilitleme dönemi bulunmayan etkinlik kapsamında ücret ödemeden UNI token kazanılabiliyor.

Etkinlik için oluşturulan toplam havuz ise 500,000 $ değerinde. Kilitleme işlemini gerçekleştiren kullanıcılar havuzdan payını alacak. Ödemeler ise UNI olarak gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz dönemde inanılmaz bir büyüme yaşayan merkezsiz borsalar Uniswap liderliğinde büyümelerine devam ediyor. Merkezi borsalara oldukça ciddi rakip olma yolunda ilerleyen merkezsiz platformlar, merkezi borsaların düzenlediği etkinliklere de konu olmaya başlamış durumda.

Ethereum Ücretleri

DeFi uygulamalarının ve platformlarının popüleritesinin hızla artması ile birlikte Ethereum ağı üzerindeki yoğunluk da ciddi derecede artmış durumda. Saniyede ortalama 7 işlem onaylama kapasitesi bulunan ağa çok daha fazla işlem yüklemesi gerçekleştiğinden hem transfer süreleri hem de işlem ücretleri ciddi derecede artmıştı.

Doğası gereği merkezsiz borsalar üzerinde gerçekleştirilen işlemlerin tümü için de bir transfer işlemi gerektiğinden bu durum ağ kapasitesini oldukça olumsuz etkilemişti.

İşlem başına 30 $’a kadar çıkan ücretler kullanıcıları oldukça zor duruma sokmuştu.

Karlılığın oldukça yüksek olması sebebiyle kimi kullanıcılar bu ücretleri göz ardı ederken kimisi ise ücretlerin yüksekliği sebebiyle merkezsiz borsalar üzerinde işlem gerçekleştirmemişti.

Kilitli Değer Miktarı

11 Milyar $’ın üzerinde seyreden DeFi üzerindeki kilitli değer miktarı Temmuz ayında 2 Milyar $ seviyelerinde bulunuyor. Bu hızlı ivmelenme ve artış da kripto para topluluğunun ilgisi bu yöne çekmiş durumda.

DeFi platformları arasında Uniswap, en çok kilitli değeri barındıran platform konumunda bulunuyor. Yüzde 20’ye yakın dominans gösteren Uniswap’ın en yakın takipçisi ise MakerDao.

DeFi platformlarından yararlanıyor musunuz?

Diğer DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

DeFi marketcap için: DeFi MarketCap

Son Yazılar

Exit mobile version