Muhabbit

Ethereum Kurucu Ortağı Joseph Lubin Kimdir?

Kripto para dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Joseph Lubin kimdir?

Kripto para dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Joseph Lubin kimdir? Bu yazımızda Joseph Lubin’in hayatını sizler için ele aldık. Gelin hep birlikte inceleyelim.

Ethereum’un kurucu ortağı olarak bildiğimiz Joseph Lubin 1964 yılında Kanada’nın Toronto kentinde dünyaya geldi. Diş hekimi bir baba ve emlakçı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Lubin, Princeton Üniversitesi’nden Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri bölümünden mezun oldu. Princeton’da geçirdiği dört yıl boyunca Lubin’in oda arkadaşı, hem geleneksel finans hem de kripto para endüstrisine liderlik eden Michael Novogratz’dı. Lubin mezun olduktan sonra, üniversitenin Robotik ve Uzman Sistemler Laboratuvarı’nda yönetici pozisyonunda çalışarak üç yıl daha Princeton’da kaldı.

Ethereum’un Kurucu Ortağı Joseph Lubin’in Çalışma Hayatı!

Lubin çalışma hayatı boyunca makine görüşü, yapay sinir ağları, otonom karayolu araçları, robotik ve 3D grafikler dahil olmak üzere en son teknolojik gelişmeler üzerine birçok çalışmalarda bulundu.

1990’lı yıllarda Vision Applications adlı bir araştırma şirketinde çalışmaya başlayan Lubin, bu firmada otonom mobil robotlar inşa ederek kariyerinde farklı bir alana yönelmiş oldu. Fakat yıllar geçtikçe Lubin ilgi duyduğu finans sektörüne geçiş yapmaya başlamıştı. Goldman Sachs ile de bir kariyer geçmişi olan Lubin, Blacksmith Yazılım Danışmanlığı ve Özel Varlık Yönetimi Teknolojisi Başkan Yardımcısı’nın New York ofisinin yöneticiliğini üstlenmişti.

Wall Street dünyasının tozunu yutan Lubin, 2008 yılında dünyada büyük etkiler bırakan mali kriz hakkında uyarıda bulunan birkaç kişiden biri olarak karşımıza çıkıyor. Lubin bu küresel krizin etkilerinin 20 yıl kadar süreceğini dile getiriyordu.

Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin whitepaper’ını okuyan ve bazı öğretilerinden etkilenen Joseph Lubin, 2014 yılında Vitalik Buterin ile Ethereum’u oluşturma macerasına adım attı. Kısa sürede büyük yol kateden Etherum’un başarısının arkasında da sıklıkla Joseph’in bilgi birikimi gösterilir. Kripto para dünyasındaki birçok isme göre de Lubin’in hem teknolojik bilgisi hem de iş dünyasındaki birikimi, Ethereum’un hızlı bir şekilde inşa edilip büyümesini sağladı. Ethereum’un yükselişi, kripto para birimlerinin yaygınlaşması ve blockchain teknolojisinin saygınlık kazanması 2016 yılına tam anlamıyla damga vurmuştu. 2017 yılında yaşanan piyasa hareketliliğine zemin hazırlayan da bu gelişmelerdi.

Ethereum için doğru kişi olduğu düşünülen Joseph Lupin 2014’te yılında ise ConsenSys’i kurdu ve o zamandan beri ConsenSys’in CEO’su olarak devam etmektedir. ConsenSys şirketin ana amacı ise Etherum blockchain sistemi için yazılım geliştirmekti.

ConsenSys ve Ethereum ekosisteminin geliştirilmesinde önemli rol oynayan Lubin, MetaMask cüzdanı gibi yenilikçi çözümlere olan katkılarıyla da tanınmaktadır. Cointelegraph ile 2021 yılında yapmış olduğu bir röportajda NFT’ler hakkında yaptığı yorumlarla kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Lubin NFT’lerden övgüyle söz ederek ileride daha büyük ilerlemeler beklediğini belirtmişti.

İlginizi Çekebilir: Vitalik Buterin Kimdir? Ethereum Nasıl Doğdu?

ConsenSys!

Kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden Joseph Lubin, Bitcoin’den sonra Ethereum’un oluşturulması ve kendi ekosistemini oluşturmak için çeşitli yollar arayışına girdi. Bu yollardan biri de kuşkusuz kurucusu olduğu ConsenSys şirketi. Ethereum ekosistemini oluşturmak ve döneme göre yeni olarak bahsedilen blockchain teknolojisini yaymak amacıyla oluşturduğu ConsenSys ile de sayısız ve benzersiz işler başardı.

Ethereum tabanlı projelere verdiği destekle, onların geliştirilmesini sağlamakla tanınan Ethereum geliştirme stüdyosu ConsenSys, ağın temel altyapı ögelerini içeren 50’den fazla projeye imza attı. Bununla birlikte Viant gibi tedarik zinciri izleme platformlarına da gerekli desteği vermiştir.

Ayrıca Ethereum teknolojisinin ticari uygulamaları için küresel standartlar oluşturan kuruluş Enterprise Ethereum Alliance’da merkezi bir rol oynamaktadır. 500’den fazla üyenin bulunduğu bu topluluk, Ethereum’un yaygınlaşması ve benimsenmesi için önemli çalışmalar üstlenmektedir.

ConsenSys ve MetaMask İş Birliği!

Blokchain teknoloji şirketi ConsenSys, 2022 yılının ekim ayında ise önemli bir iş birliğine gitmişti. ConsenSys, MetaMask Grants (Hibe) DAO’sunun Web3 ekosisteminde gelişmesi için 2,4 milyon dolar yatırım yapacağını kamuoyuna duyurmuştu.

Söz konusu bu fon MetaMask’ın merkezi olmayan özerk organizasyon (DAO) çalışanları tarafından yönetilecek olup aynı zamanda ConsenSys dışındaki geliştiriciler de MetaMask ekosistemi ve daha geniş Web3 alanında ürün ve servis inşa etmesinden de sorumlu olacak.

ConsenSys’in liderlik edeceği proje ise yaklaşık 12 ay sürecek. DAO, Codefi Etkinleştirme platformundaki SnapShot aracılığıyla oyları ve teklifleri herkese açık şekilde işleyecek.

MetaMask Küresel Ürün Lideri Taylor Monahan, daha çok büyümek için merkeziyetsiz gelişime odaklanacaklarını belirtti ve şu açıklamalarda bulundu:

“Bu sadece kripto para kullanıcılarının rahat kullanımını hızlandırmayacak, aynı zamanda kripto paraya meraklı kişilerin katılımını da hızlandıracak.”

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha fazla Kimdir Haberi için: Kimdir Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version