Muhabbit

Ethereum Layer 2 Çözümleri Üzerindeki Kilitli Varlık Miktarı 5 Milyar Dolara Yaklaştı!

An itibarıyla 4.93 Milyar $’lık kilitli değere sahip olan katmanlar arasında Arbitrum lider konumunda bulunuyor.

ethereum layer 2 muhabbit

ethereum layer 2

Ethereum Layer 2 (Katman 2) çözümleri üzerindeki kilitli varlık miktarı 5 Milyar $ seviyelerine yaklaştı.

L2Beat tarafından paylaşılan verilere göre 5 Milyar $’a yakın bir kilitli varlık miktarına (TVL) ulaşan çözümler, her geçen gün daha fazla kullanılıyor. Ethereum ağına ölçeklenebilirlik getirme amacında olan “katman 2” çözümleri arasında farklı alternatifler bulunuyor. An itibarıyla 4.93 Milyar $’lık kilitli değere sahip olan katmanlar arasında Arbitrum lider konumunda bulunuyor.

2.90 Milyar $’lık kilitli değer miktarı ile Layer 2 çözümleri arasında liderliği elinde bulunduran Arbitrum, pazar payının yüzde 58’ine sahip durumda. Son 7 gün içerisinde yüzde 20’lik bir TVL artışı yakalan Arbitrum’un en yakın rakibi ise dYdX. 1 Milyar $’ın üzerinde kilitli değere sahip merkezsiz türev işlem platformu, ciddi bir trade hacmine sahip durumda. Yönetişim tokeni duyurusu ve Çin’den gelen olumsuz haberlerin ardından ciddi bir kullanıcı portföyüne ulaşan Arbitrum, piyasanın yüzde 20’lik payına sahip durumda. Çinli merkezi borsa kullanıcıların yeni tercihi olmaya başlayan dYdX, yaşadığı hacim patlaması ile dikkatleri üzerine çekmişti. Ek olarak yapılan trade hacimlerine göre token dağıtımı gerçekleştiren platform, bu sayede kullanımını teşvik ederek, daha fazla TVL’ye de ulaşmış görünüyor.

Ethereum Layer 2

Optimism’den Önemli Artış

Üçüncü sırada ise Arbitrum rakibi Optimism bulunuyor. Son 7 gün içerisinde yüzde 84’lük bir TVL artışı yakalayan platformun piyasadaki payı ise yüzde 10 civarında. TVL anlamında Arbitrum’un hayli gerisinde kalan “layer 2” çözümü ciddi bir atak yapabilir gibi görünüyor.

Siz “layer 2” çözümlerini kullanıyor musunuz?

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version