Muhabbit

Ethereum Layer 2 Çözümlerinde Kilitlenen Varlık Miktarı 1 Milyar $’ı Aştı!

L2Beat tarafından paylaşılan verilere göre ilk defa, ilgili çözümler üzerindeki kilitli varlık miktarı 1 Milyar $’a ulaştı.

Ethereum

Ethereum

Ethereum’u ölçeklendirme çözümleri olarak tanımlanabilecek olan Layer 2 (Katman 2) çözümleri üzerindeki kilitli varlık miktarı (TVL) 1 Milyar $ sınırını geride bıraktı.

L2Beat tarafından paylaşılan verilere göre ilk defa, ilgili çözümler üzerindeki kilitli varlık miktarı 1 Milyar $’a ulaştı. Ölçeklendirme çözümleri Ethereum üzerindeki saniyede gerçekleştirilebilen işlem sayısını artırma ve işlem maliyetlerini düşürme amacı taşıyan çözümler olarak tanımlanabilir.

Layer 2 TVL

dYdX Birinci Sırada

Siteden alınan verilere göre en yüksek kilitli varlığı bulunduran Layer 2 çözümü dYdX olarak öne çıkıyor. Merkezsiz bir türev işlem borsası olarak tanımlanabilecek olan dYdX, geçtiğimiz dönemde kendi yönetişim tokenini de tanıtmıştı. Token teşvik programının da tanıtılması ile birlikte ciddi bir işlem hacmine kavuşan platform, 285 Milyon $’lık kilitli değer miktarı ile, Layer2 platformları arasında birinci sırada bulunuyor.

İkinci sırada ise Nahmii 1.0 isimli bir platform bulunuyor. 159 Milyon $’lık varlığı üzerinde bulunduran platform ile ilgili L2Beat tarafından yapılan uyarıda, platform üzerindeki tüm varlıkların platformun kendi tokeni NII’den oluştuğu belirtiliyor.

Bu nedenle ikinci sırada sayılabilecek platformun Optimism olarak belirtilmesi çok da yanlış olmayacaktır. Ethereum ölçeklendirme çözümü olan Optimism üzerinde 157 Milyon değerinde varlık bulunurken, son 7 günde TVL bakımından yüzde 15’lik bir artış yakalamış durumda.

Dördüncü sırada Loopring bulunuyor. Çözüm üzerinde 145 Milyon $’lk varlık bulunurken, kilitli varlıkların yüzde 50’ye yakını çözümün kendi tokeni olan LRC’den oluşmakta.

Beşinci sırada ZKSwap v2 88 Milyon $’lık kilitli değer ile yer alırken, altıncı sırada ise geçtiğimiz günlerde mainnet aktivasyonunu gerçekleştiren Arbitrum One bulunuyor. Katman üzerinde bulunan kilitli varlık miktarı ise 66 Milyon $ seviyelerinde bulunuyor.

Ethereum ölçeklendirme çözümlerini tercih ediyor musunuz?

Ethereum haberleri için: Ethereum Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version