Muhabbit

Ethereum Madencileri, Fiyat Düşüşüne Rağmen Gelir Rekoru Kırıyor!

Madencilerin Mayıs ayı gelirleri 1.93 milyar doları aştı.

Ethereum madencilik

Ethereum madencilik

Piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un madencileri 23 Mayıs itibari ile 1.93 milyar dolardan fazla gelir elde etti.

Ethereum’un yerel kripto para birimi olan ETH’nin fiyatı bu ay tüm zamanların en yüksek seviyesinden önemli ölçüde düştü. Ancak Mayıs ayı hâla ETH madencileri için rekor kıran bir ayı temsil ediyor.

Madencilerin elde etmiş olduğu gelirin 922.46 milyon doları işlem ücretleri veya Ethereum’da işlem yapmakla ilgili maliyetlerden geliyor. Madencilere yapılan sübvansiyon ödemeleri ise geriye kalan 1,01 milyar doları oluşturuyor. Ethereum madencilerinin başarıyla oluşturdukları her yeni blokla Mayıs ayında işlem ücretlerinden elde ettikleri gelirin, toplam gelirin yaklaşık % 49′unu oluşturduğu görülüyor.

Madencilik Gelirleri

ETH Madencilik Geliri Mayıs’ta Rekor Kırdı

Mayıs ayında elde edilen madencilik gelirleri, Nisan ayındaki 1.59 milyar $’lık gelirden % 22 daha fazla oldu. Ağda yapılan işlemlere ait ücretlerin artması, madenci gelirlerinin Nisan ayında görülen 1.59 milyar dolarlık önceki rekor seviyeyi geçmesinde etkili oldu. Mayıs ayının bitmesine bir hafta kalmasına rağmen, toplam gelirin daha da yükselmesi bekleniyor. 

Ethereum İşlem Sayısı Da Rekor Kırabilir

Bunun yanında elde edilen ağ verileri, Ethereum’un Mayıs ayında başka bir rekora yaklaştığını da gösteriyor. Ethereum ağında yapılan işlem sayısı, bir aylık dönemde şu an için yaklaşık 34 milyonu bulmuş durumda. Ayın bitmesi ile birlikte bu sayının daha da artması bekleniyor.

İşlem Sayısı

ETH Fiyatı Zirveden Sonra Çok Düştü

Ethereum’un fiyatı 12 Mayıs’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.300 doların üzerinde işlem görmesinden bu yana keskin bir düşüş gösterdi. TradingView üzerinden elde edilen verilere göre kripto para birimi şu anda yaklaşık 2.129 dolardan işlem görüyor.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Daha fazla Analiz Haberleri için: Analiz Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version