Muhabbit

Ethereum Madencilerinin Ağustos Ayı Toplam Gelir Miktarı Belli Oldu!

Bir önceki aya göre artış yaşansa da genel olarak madenci gelirlerinde düşüş görülüyor.

Ethereum madencilik

Ethereum madencilik

Piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un madencileri ağustos ayı içinde 733,88 milyon dolar gelir elde etti.

Ağustos ayında elde edilen madencilik gelirleri, temmuz ayındaki 620,65 milyon dolarlık gelirden yaklaşık olarak 113 milyon dolar daha fazla oldu. Ethereum madencileri elde etmiş olduğu bu gelir miktarı ile ağustos ayında Bitcoin madencilerinin elde ettiği gelirden daha fazla gelir elde etmiş oldu.

Blok zincir ağında yapılan işlemlere ait ücretler ve son günlerdeki Ethereum fiyat hareketleri, madenci gelirlerinin ağustos ayındaki gelirlerinde etkili olsa da önceki aylara oranla genel olarak ciddi bir düşüş görülüyor.

Madencilerin elde etmiş olduğu gelirin 29,67 milyon doları işlem ücretleri veya Ethereum’da işlem yapmakla ilgili maliyetlerden geliyor. Madencilere yapılan sübvansiyon ödemeleri ise geriye kalan 678,69 milyon doları oluşturuyor.

Aylık İşlem Sayısı

Bu verilerin yanında elde edilen ağ verilerine göre, Ethereum’un ağustos ayında ağ üzerinde yapılan işlem sayısı bir önceki aya göre artmış görünse de, son üç aylık döneme göre ortalama aynı değerlerde görünüyor.

Veriler incelendiğinde 2021 yılı mayıs ayında zirve yapan ve 45,06 milyona ulaşan işlem sayısının, 2022 yılı ağustos ayına gelindiğinde 33,87 milyon seviyesinde olduğu görülüyor.

TradingView üzerinden alınan verilere göre yazım itibarıyla (01 Eylül 2022/21:05) 1557 dolar civarında işlem gören Ethereum, son yedi gün içerisinde %9’a yakın bir düşüş yaşadı.

190 milyar dolar piyasa değerine ulaşan Ethereum, günlük hacimde ise 17 milyar dolar civarında hacim yaratmış durumda.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version