Muhabbit

Ethereum Madencilik Gelirlerindeki Düşüş Devam Ediyor!

Ethereum madencilerinin aralık ayı geliri 1,91 milyar dolar civarında kaldı.

Ethereum madencilik

Ethereum madencilik

Piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’un madencileri aralık ayı içinde 1,91 milyar dolardan fazla gelir elde etti.

Aralık ayında elde edilen madencilik gelirleri, kasım ayındaki 2,07 milyar $’lık gelirden yaklaşık olarak % 8 daha az oldu. Ağda yapılan işlemlere ait ücret farklılıkları ve Ethereum fiyat düşüşü, madenci gelirlerinin mayıs ayında görülen 2,41 milyar dolarlık önceki rekor seviyenin oldukça gerisinde kalmasına neden oldu.

Ethereum

Madencilerin elde etmiş olduğu gelirin 147,34 milyon doları işlem ücretleri veya Ethereum’da işlem yapmakla ilgili maliyetlerden geliyor. Madencilere yapılan sübvansiyon ödemeleri ise geriye kalan 1,69 milyar doları oluşturuyor.

İşlem Sayısı Düştü

Bunun yanında elde edilen ağ verilerine göre, Ethereum’un aralık ayında ağ üzerinde yapılan işlem sayısı, bir aylık döneme göre gerilemiş görünüyor. Veriler incelendiğinde mayıs ayında zirve yapan ve 45,06 milyona ulaşan işlem sayısının, aralık ayına gelindiğinde 38,3 milyona düştüğü görülüyor.

Ethereum İşlem Sayısı

TradingView üzerinden alınan verilere göre yazım itibarıyla 3.797 dolar civarında işlem gören Ethereum, son yedi gün içerisinde %8’e yakın bir düşüş yaşadı.

Ethereum Fiyat

451 milyar dolar piyasa değerine ulaşan kripto para birimi, günlük hacimde ise 10 milyar dolar civarında hacim yaratmış durumda.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version