Muhabbit

Ethereum Transfer Ücretleri Ocak Ayında Rekor Kırdı!

Ethereum, Ocak ayında rekor kırdı.

ethereum

Ethereum, Ocak ayında rekor kırdı.

Ay içinde toplamda 325 Milyon $’lık transfer ücreti ile rekora koşan Ethereum, ödenen ücretler anlamında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bir önceki rekor olan Kasım 2020 rekorunu neredeyse ikiye katlayan Ethereum, mandenciler için ciddi bir gelir kaynağı oluşturuyor.

Ethereum Transfer Ücretleri

Ocak ayında Bitcoin tarafında ödenen transfer ücretleri incelendiğinde 114 Milyon $’lık bir meblağ görülürken, Ethereum tarafında ödenen miktar Bitcoin’nin 2.8 katı olarak öne çıkıyor.

Yükselen işlem ücretlerinin en büyük nedeni olarak öne çıkan DeFi ekosistemi hızla büyümeye devam ediyor. Merkezsiz yapıların popülaritesinin artması ile birlikte kullanım yoğunluğu da artmaya devam ediyor. Ethereum ağının kapasitesi göze alındığında da işlem ücretleri otomatik olarak yükseliyor.

Ethereum Gas Ücretleri

Ethereum tarafında “gas” ücretlerinin miktarını artıran iki uygulama öne çıkıyor. Uniswap ve Tether transferleri ödenen ücretlerin yüzde 25’inden fazlasını oluşturuyor.

Bu noktada Tether tarafında Tron’a ciddi bir kayış görülürken, Ethereum DeFi ekosistemi harici gerçekleştirilen USDT transferleri için Tron tercih ediliyor.

Uniswap tarafında ise v3 beklentisi devam ediyor. v3 ile birlikte “Layer 2” çözümlerinin getirilmesi ile birlikte hızlı ve düşük maliyetlerin aktive edilmesi kullanıcılar tarafından beklenirken, yeni versiyonun ne zaman aktive edileceği ile ilgili net bir bilgi bulunmuyor.

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version