Muhabbit

Ethereum Tabanlı NFT’lerin İşlem Hacimleri Artmaya Başladı!

Düşüş eğiliminden çıkan NFT işlem hacimleri, yükseliş göstermeye başladı.

NFT

NFT

Değiştirilebilir olmayan token (NFT) pazar hacmi, 2021 yılının ağustos ve kasım ayları arasındaki düşüş eğiliminden çıkarak yükseliş göstermeye başladı.  

Dört aylık süre içinde düşen Ethereum tabanlı pazar yerleri hacimleri, aylık bazda kasım ayından, aralık ayına kadar %16,6 artarak 2021’in son ayında 2,26 milyar dolar seviyelerine ulaştı. 

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

2021 yılının son günlerinde yaşanan bu hacim artışına neden olarak, o ay içinde Bored Ape Yacht Club (BAYC) ve oyun odaklı NFT’lere olan ilginin artması gösteriliyor. 

Bunun yanında NFT alanında yaşanan gelişmeler yapılan işlemlere ait hacimlerde artış yaşanmasına neden oldu. Örneğin, kasım ayının sonlarında, İngiltere merkezli kripto para ödeme şirketi MoonPay, ünlülerin BAYC gibi pahalı NFT’leri satın almalarına izin veren bir hizmet tanıttı.

Bu kapsamda 2 Aralık’a kadar Post Malone, Jimmy Falon, Diplo ve DJ Khaled gibi ünlüler MoonPay’in hizmetlerini kullanarak bir Ape satın aldı. Böylece sisteme dahil olan ünlü isimler sayesinde bilinirliği artan NFT’ler, işlem hacimlerinin yükselmesinde de etkili oldu.

BAYC rekor seviyelere yükselirken, özellikle oyun odaklı NFT’ler geçtiğimiz aralık ayında ön plana çıktı. Oyun odaklı NFT’lerin haftalık grafiği incelendiğinde, NFT pazar yerlerinde yapılan satışların hacminde gözle görülür büyüme dikkati çekiyor.

Bu süreçten önce, yani, oyun odaklı NFT’ler için haftalık işlem hacmi, kasım ayından aralık ayına kadar bir süre düşüş göstermişti. Kısa süreli bu düşüş, 2021’in son dönemindeki NFT popülerliği ile birlikte, yerini yükselişe bırakmış oldu.  

Hatta bu duruma etkili olan bazı örneklerde, dev şirketlerin NFT’ler hakkında yaptıkları olumlu açıklamalar ve attıkları adımlar da etkili oldu. Örneğin, aralık ayında Twitch’in kurucu ortağı Justin Kan, Fractal adlı oyun odaklı bir NFT platformunu başlattığını duyurdu. Bunun yanında oyun devi Ubisoft, NFT’leri denemeye başladığını açıkladı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version