Muhabbit

Ethereum Tarafında Önemli Hareketlilik! Hash Rate Yükseliyor

Yılbaşından bugüne yüzde 26.8 artan hash rate oranı Ethereum ağı için önemli bir değişiklik olarak öne çıkmakta.

ethereum

Son günlerde Ethereum (ETH) tarafında önemli hareketlilikler yaşanıyor.

Dün sizlerle Muhabbit Data üzerinde paylaştığımız üzere Ethereum “hash rate“i önemli bir artış yaşamış durumda. Yılbaşından bugüne yüzde 26.8 artan hash rate oranı Ethereum ağı için önemli bir farklılık olarak öne çıkıyor.

Hash gücü anlamında gelinen seviye ise son 7 ayın en yüksek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Borsalardan Yüklü Ethereum Çekildi

2 Haziran tarihinde yaşanan ufak ama sert düşüş ile birlikte de borsalardan yüklü miktarda Ethereum çıkış yapmış görünüyor.

2 Haziran günü borsalara giren Ethereum miktarı 140 milyon $ seviyelerinde iken net çıkış miktarı ise 220 milyon $ değerinde. Aynı gün için Bitcoin (BTC) ve Tether (USDT) için böyle bir durum söz konusu değil iken, Ethereum tarafında yaşanan hareketlilik ilgi çekici görünüyor.

Ethereum Tutan Adreslerin Sayısı 41 Milyona Yaklaştı

Ethreum tutan adreslerin sayısında da önemli bir artış yaşanmakta. 41 milyon sınırını zorlayan adres sayısı da ağ aktivitesi ve gelişimi açısından önemli bir veri.

10 Ethereum ve üzeri tutan cüzdanların sayısı da 276 bin civarlarına ulaşmış durumda.

Ethereum 2.0 ile birlikte Ethereum’un çalışma prensiplerinin değişeceği herkes tarafından bilinmekte. Proof of stake algoritmasına geçiş yaparak yeni çözümleri ile birlikte “ölçeklenebilirlik” sorunlarını çözeceklerini belirten Ethereum geliştiricileri geçiş için halen net bir tarih vermiş değil. Mevcut yapısı ile saniyede ortalama 12 işlem onaylayabilen Ethereum ağı, yoğun aktivite dönemlerinde transfer konusunda problemler yaşamaya devam ediyor. Özellikle Tether’in Ethereum’a geçiş yapması ile birlikte artan bu yoğunluk 2.0 ile çözülebilecek mi hep birlikte göreceğiz.

Yıl içinde 280 $’a kadar çıkıp Mart ayında 80 $ seviyelerini gören Ethereum, an itibariyle 243 $’dan işlem görmekte.

Son Yazılar

Exit mobile version