Muhabbit

Ethereum Vakfı, Mart 2022 İtibarıyla Elinde Ne Kadar ETH Bulundurduğunu Açıkladı!

Ethereum ekosisteminin güçlenmesi için önemli çalışmalar gerçekleştiren Ethereum Vakfının hazinesinde ne kadar varlık bulunuyor? İnceleyelim.

ethereum foundation

ethereum foundation

Kar amacı gütmeyen ve ekosistemin en büyük ikinci blok zincirini destekleyen kuruluş Ethereum Foundation (Ethereum Vakfı), hazinesinde yaklaşık 1,6 milyar dolarlık varlık bulunduruyor. Bu varlığın 1,3 milyar doları; çoğunluğu Ethereum olmak üzere dijital varlıklardan oluşuyor. Geriye kalan 300 milyon dolarlık varlık ise kripto para olmayan geleneksel yatırımları içeriyor.

İlginizi çekebilir: Ethereum Vakfı, Yeni Teşvik Programı İle Ağın Performansını Artıracak!

ATH Zamanında Ethereum Vakfı ETH Satmıştı

Ethereum Vakfı tarafından yayımlanan finansal raporda; 1,3 milyar dolar olan toplam kripto para yatırımlarının yüzde 99,1’inin Ethereum olduğu belirtiliyor. Bu miktar, Mart 2022’nin sonunda piyasadaki toplam Ethereum arzının yüzde 0,297’sine denk geliyor.

Ethereum Vakfı, Ethereum’un potansiyeline güvendiğini ve uzun dönemli bir perspektifte yatırımlarını tutacaklarını söylüyor.

Ethereum Vakfı Hazine Varlıkları Dağılımı

Ethereum’un sıkı bir destekçisi olmasına rağmen Ethereum Vakfı, ETH fiyatı ATH (Tüm Zamanların En Yüksek) seviyesi yakınındayken elindeki ETH varlıklarının bir kısmını satmıştı. Ethereum fiyatı ATH seviyesine Kasım 2021 tarihinde ulaştı ve değeri 4.900 doları gördü.

Raporda aktarılan bir başka metinde; Ethereum Vakfı kripto varlık dışı yatırımlarını da artırdığını belirtiyor. Bu adımların, vakfın çekirdek bütçe yapısını daha güvenli ve stabil bir hale getirmek için atıldığı söyleniyor.

Raporda ayrıca Ethereum Vakfının 2021 yılındaki harcamalarını nasıl yönettiğine de değinilmiş. Vakıf geçtiğimiz yıl 48 milyon dolar harcamış ve bu tutarın 20 milyon dolarlık kısmı organizasyon dışı harcamaları içeriyor. Kalan 28 milyon dolar ise organizasyon içindeki ekip ve projeler için kullanılmış.

Ethereum Vakfı, Ethereum ekosistemini destekleyen ve bireyler ile kurumlardan oluşan büyük bir topluluğun bir parçası. Toplanan tüm fonlar; Ethereum protokolünün geliştirilmesi, topluluğun büyütülmesi ve protokolünün savunulması için kullanılıyor.

Daha fazla Ethereum Vakfı haberi için buraya bakabilirsiniz.

Ethereum Vakfının ETH Satışları

Vakıf 2017 yılında, Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin’in de etkisiyle 70 bin adet ETH satışı yapmıştı. Vitalik Buterin o günkü karar için şunları söylüyor:

“Ethereum Vakfına 70 bin ETH satması için fikir verdim. Bu satış ile birlikte ekosistemimizin büyüme hızı neredeyse ikiye katlandı. Bana göre bu karar doğru bir karardı ve birçok olumlu etkisi oldu.”

İlginizi çekebilir: Vitalik Buterin, Elon Musk’ın Twitter Hamleleri ile İlgili Yorum Yaptı!

Mayıs 2021 tarihinde ise ETH fiyatı o zamanın ATH seviyesini görüyordu. Dünyanın en büyük ikinci kripto parası 4.000 dolar civarındaydı ve Ethereum Vakfı 35 bin adet ETH satışı gerçekleştirdi.

Vakfın yaptığı son satış ise Kasım 2021 tarihinde oldu. Yine ATH seviyesine gelen ETH fiyatı 4.900 dolar seviyesindeydi ve Ethereum Vakfı yaklaşık 100 milyon dolarlık bir tutara 20 bin adet ETH sattı.

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version