Muhabbit

Ethereum Vakfı, Spruce’un Yeni Vizyonunu Destekliyor!

Ethereum Vakfı, Spruce’un merkeziyetsiz kimlik doğrulama fikrini destekliyor!

Ethereum

Ethereum

Spruce, Ethereum destekli oturum açma sisteminin, teknoloji devleri tarafından sunulan veri toplama kimlik hizmetlerine merkeziyetsiz bir alternatif sunabileceğine inanıyor.

Ethereum Foundation (EF) ve Ethereum Name Service (ENS), merkeziyetsiz ID (kimlik) yazılım firması Spruce’un, Ethereum kullanarak güvenli oturum açmak için önerilen sistemini destekliyor.

Spruce’un güvenli oturum açma sistemi, Temmuz ayında EF ve ENS’nin geliştiricileri ve yazılım firmalarına oturum açma sistemi için Teklif Talebi göndermesinden sonra seçildi.

3 Eylül’de yapılan bir duyuruya göre, kullanıcılar kişisel verilerini Google, Apple ve Facebook gibi kurumlara teslim etmek yerine, kimliklerin kontrolünü çevrim içi merkeziyetsiz bir platformla yaparak, blok zinciri ve kripto para dünyasındaki merkeziyetsizlik akımını yaymak istiyor.

Ayrı bir parantez açmak gerekirse kişisel veri sızıntısı dünyada artık çok yaygın. Bu verilere sahip olan firmalar, sizin verilerinizi başka firmalara satabilir. Verilere sahip olan firmalar, sizin hangi yiyeceği sipariş vereceğinize ya da hangi kıyafeti almanız gerektiğine bile karar verebilir. Bununla birlikte insanların, kendi verilerinin çalındığını fark etmesi çok zor. O yüzden merkeziyetsiz bir kimlik uygulaması iyi bir seçenek olabilir.

Spruce, Ethereum ekosisteminin; finansal işlemler, topluluk yönetimi ve kriptografik anahtarlarıyla imza atan on milyonlarca aktif cüzdan kullanıcısına sahip olduğunu belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

Kripto para cüzdanları insanların milyonlarca dolar “stake” işlemi yapmasına olanak sağlamıştır. Bu durum ise dijital cüzdanların güvenliğini kanıtlamıştır. Cüzdanlar, Web2 hizmetlerinde oturum açmak için de kullanılabilir.

Spruce, çözümünün Ethereum ekosisteminde kullanılan mevcut standartlarla uyumlu olduğundan emin olmak için ENS ve Ethereum Vakfı ile yakın bir şekilde çalışacak.

Ekip, “Bu iş akışını standartlaştırarak, milyonlarca Ethereum kullanıcısı, web’e sorunsuz bir şekilde erişmek için tamamen merkeziyetsiz olarak kontrol edilen dijital bir kimliği kullanabilecek” dedi.

Spruce, uygulama anketi, kullanıcı araştırması ve referans uygulaması hazırlamaya şimdiden başladığını da sözlerine ekledi.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz..

Son Yazılar

Exit mobile version