Muhabbit

Ethereum Vakfı, Yeni Teşvik Programı İle Ağın Performansını Artıracak!

Ağın korunmasını devam ettirmek üzere “Müşteri Teşvik Programı” adında yeni bir program başlatıldı.

ethereum foundation

ethereum foundation

Ethereum Vakfı, yakın zaman önce yaptığı bir açıklama ile yazılım geliştirme ekiplerinin, çekirdek ağı korumaya devam etmesini teşvik etmek üzere “Müşteri Teşvik Programı” adında yeni bir program başlattı.

Bu kapsamda yeni programda müşteri ekiplerinin her birinin, mevcut ana ağ üzerinde çalışmak üzere toplam 4.608 ETH değerinde 144 doğrulayıcı alacağı bildirildi. Böylece ekipler, güvenlik ve performans gerektiren yazılımlar oluşturmaya devam ederken bir yandan da ödüllerin kilidini açabilecekler. Yapılan açıklamada ekiplerin, mevcut ana ağdaki performans ve güvenlik kriterlerini karşıladığı için ilgili fonları birkaç yıl içinde kazanacakları bildiriliyor. Fonların ilk kilit açma tarihi olarak ise Ethereum’un proof-of-stake çözümü olan Beacon Chain’in tesliminde açılacağı belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: Proof-of-Stake Nedir?

“Program üretim kalitesinde yazılım teslim etmiş ekipleri ödüllendirmek üzere tasarlandı. Ayrıca yeni program, yapısı gereği, ekipleri ağın uzun vadeli sağlığıyla uyumlu hale getirecek ve aynı zamanda güvenli ve performanslı yazılımlar oluşturulması için teşvik edilmelerini sağlayacak.”

Yeni bir gelir kaynağı olarak görev yapacak olan programdaki doğrulayıcılar, birleştirmeden sonra işlem ücretleri kazanmaya başlayacak. Böylece daha fazla ödül kazanmak isteyen takımlar stake yaparak kazanılmış hibelerini uygun gördükleri şekilde kullanabilecekler. 

Ethereum Vakfı, blog yazısında açıkladığı yeni programa uygun olan takım isimlerinin ise şunlar olduğunu belirtti: Besu, Erigon, Go-ethereum (geth), Lighthouse, Lodestar, Nethermind, Nimbus, Prysm ve Teku.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version