Muhabbit

Ethereum’un %25’i Akıllı Sözleşmeler Üzerinde Kilitlendi!

Ethereum, merkeziyetsiz bir finansal katman olmaya devam ediyor!

Ethereum

Ethereum

Ethereum, merkeziyetsiz bir finansal katman olmak için güçlenmeye devam ediyor. ETH arzının neredeyse dörtte biri artık akıllı sözleşmelere kilitlenmiş durumda.

Endüstri gözlemcisi ve ETHhub kurucusu olan Anthony Sassano, akıllı sözleşmeler üzerinde kilitlenen ETH miktarının 2016 yılındaki DAO etkinliğindekine benzer olduğunu belirtti.

O zamanlar ETH 13 dolar civarındaydı. Fiyatlandırıldığında ise 230 milyon dolar değerinde. Bugün, bu miktar 63 milyar dolar değerinde.

Akıllı sözleşmelerde kilitlenen ETH yüzdesi


Grafik, Ethereum’un bir token satışı ile 150 milyon dolar topladıktan sonra Ethereum blok zincirinde başlatılan ilk merkeziyetsiz organizasyon olan DAO’nun o yıl boyunca yaşadığı artışını gösteriyor.

DAO, kodlarında olan güvenlik açıkları nedeniyle saldırıya uğradı. Ethereum blok zinciri, çalınan fonları geri yüklemek için “hard fork” yaptı. Ağın Ethereum ve Ethereum Classic olarak bölünmesine neden oldu.

Ayrıca Sassano, Binance Smart Chain üzerindeki köprü sözleşmesinde bir milyondan fazla ETH olduğunu da söyledi.

ETH 2.0

Kilitli ETH’nin çoğu Beacon Chain para yatırma sözleşmesinde. ETH 2.0 Launchpad’e göre, şu anda blok zincirinde 5,42 milyon ETH “stake” ediliyor.

Mevcut fiyatlarla, bunun yaklaşık 13,5 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca, tüm arzın %4,65’ini ve merkezi olmayan finans (DeFi) akıllı sözleşmelerinde kilitlenen tüm ETH’nin yaklaşık dörtte birini temsil ediyor.

Sözleşme üzerinde daha fazla ETH kilitlendiğinde, “staking” ödülleri zamanla azalır. Şu anda yılda %6.7 getiri sağlıyor. Ağın 165.000 aktif doğrulayıcısı (validator) var, bu rakam 2021’in başından bu yana %250 arttı.

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi için Telegram grubumuza katılabilirsiniz…

Son Yazılar

Exit mobile version