Muhabbit

Ethereum’un Diğer Varlıklar İle İlişkisi Nasıl?

San Jose Eyalet Üniversitesi’nden araştırmacılar, 2017 Aralık’tan 2018 Aralık’a kadar tüm bir yılın verilerine bakarak Ethereum’un diğer varlıklar ile arasındaki ilişkiyi inceleyen bir makale yayınladı.

ethereum muhabbit

San Jose Eyalet Üniversitesi‘nden araştırmacılar, 2017 Aralık’tan 2018 Aralık’a kadar tüm bir yılın verilerine bakarak Ethereum’un diğer varlıklar ile arasındaki ilişkiyi inceleyen bir makale yayınladı.

San Jose Eyalet Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü’nden Artem Meshcheryakov ve Stoyu Inanov, uzun bir süredir kripto paraları ve dünya ekonomisine katkılarını inceliyorlardı.

Geçtiğimiz günlerde yayınladıkları makalede, Ethereum’un ikisi de blockchain teknolojisine dayandığı için Bitcoin ile çok karşılaştırıldığı ve ona benzer büyüme eğrileri yaşadığından bahsediliyordu.

Ancak Bitcoin ve Ether’in amaç olarak farklılıkları olduğunun da altı çiziliyor. Bitcoin’in kripto para borsasında dolara benzer bir duruş sergilediği belirtildi. Bitcoin’den 6 yıl sonra gelen Ether’in ise daha yenilikçi ve daha güvenli protokoller izlediği görülmekteydi. Bu yüzden farklı amaçlara hizmet ettikleri makalede altı çizilen bir noktaydı.

Koruma Amaçlı Ethereum

Ethereum’un diğer varlıklarla olan ilişkilerine bakıldığında ABD dolarına ve altına karşı güçlü bir direnç görevi gördüğü kaydedildi. Bununla birlikte Ethereum’un, S&P 500 adı verilen Standart & Poor’s 500 endeksine karşı bir koruma görevi olduğunu da belirlendi.

Ethereum’un altın ile ilişkisine bakıldığında, gün içi değişen değerlerinde altın piyasalarına karşı bir güvenli liman görevi gördüğü kanısına varıldı.

Döviz piyasalarında ise Ethereum’un, ABD dolarına karşı direnç görevinin yanı sıra gün içi değişiklikler baz alındığında çeşitlendirici olarak hareket ettiği belgelendi.

Daha önce Bitcoin’in diğer varlıklarla ilişkileri araştırılmıştı ancak Ethereum için bu bir ilk. Bu da makalenin özgün değerini arttıran bir durumdur. Ancak verilerin seçildiği sürenin yetersiz olması, kesin bir kanıya varmayı engellemektedir. Özellikle de veri alımı için seilen sürenin önemli bir yükseliş sonrası gelen kâr dönemine denk gelmesi sonuçların sorgulanmasına sebep olmuştur.

Sorgulanmayan ve daha kesin sonuçların alınması için en az dört senelik bir veri alınmalı ve buna göre hareket edilmeliydi. Yine de Ethereum’un diğer varlıklar ile ilişkisinin incelenmesi güzel bir araştırma konusudur, güzel bir gelişmedir.

İlerleyen günlerde Ethereum üzerinde yapılan bu araştırmanın, hem zaman aralığı hem de döviz piyasaları açısından genişletilmesinin daha sağlam sonuçlar getireceği düşünülmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version