Muhabbit

Ethereum’un İşlem Ücretleri Düşüş Gösteriyor!

Ethereum işlem ücretleri makul seviyelere geriledi!

Ethereum Kripto Para

Ethereum’un işlem ücretleri, DeFi sektörünün popülerleştiği Temmuz ayından bu yana en düşük seviyelerde.

Bu durum ile birlikte piyasa analistleri, DeFi çılgınlığının yavaş yavaş sona erip ermediği konusunda tartışmalara başladı bile.

Ethereum’un İşlem Ücretleri Düşüyor!

Kripto para istatistik firmasi BitInfoCharts’tan gelen veriler, Ethereum gas ücretlerinin 0,905 $’a kadar düştüğünü gösteriyor. Bu işlem ücreti her ne kadar çokta düşük gibi görünmese de, daha Eylül ayının başlarında Ethereum’un işlem ücreti 16 $’a yaklaşmıştı.

Yaz boyunca Ethereum işlem ücretleri, Tether ve madencilerin Ethereum üzerinde çalışan DeFi protokollerini sürdürmesi ile tavan yaptı. Bununla beraber, Ethereum’un ağının son zamanlarda düşük ücretlere ulaşması, analistlerin DeFi popülaritesinin sonuna gelinip gelinmediği hakkında konuşmalar yapmasına sebep oldu.

Bildiğiniz üzere, Ethereum işlemlerinde tahsis edilen ücretler, işlem bloklarını çıkarmak ve sonuçlandırmak için işlem gücü kullananan Ethereum madencilerine veriliyor. Bu sene belirtilenlere göre, Ethereum madencilerine verilen bu ödül, Bitcoin madencilerinin kazandıklarını sollayarak 166 milyon $’a kadar ulaşmış.

Toro tarafından yayınlanan bir rapora göre, DeFi popülaritesi “hala yüksek” ve burada uzun bir süre yüksek kalacak. Görünenlere göre DeFiPulse’da eToro’dan çokta farklı birşey söylemiyor. An itibarıyla DeFi endüstrisi üzerinde toplam kilitli değer 11.17 milyar $’a ulaşmış durumda.

Ethereum 2.0’ın Eli Kulağında!

Ethereum’un yeni sürüm geliştiricilerinden biri olan Ben Edgington, Ethereum 2.0’ın ilk aşaması olan Aşama 0’ın resmi lansmanının 6 ila 8 hafta içinde çıkışını yapacağını ima etti. Bildiğiniz gibi Ethereum 2.0 ağı, Proof-of-Work algoritmasının aksine, Proof-of-Stake olarak çalışacak.

Aşama 0’da ana ağ, ilk yapı taşı olan beacon chain üzerinde çalışacak. Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin yeni Proof-of-Stake algoritmasında, Ethereum işlem ücretlerini bazı çözümleri ile azaltmayı umuyor.

Daha fazla Ethereum haberleri için: Ethereum Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version