Muhabbit

Ethereum’un Merge’ü, Madencileri Kötü Etkileyecek Mi?

Ethereum madencilerine ne olacak?

Ethereum ağı, 2022 Eylül ayı içerisinde proof-of-work (POW) modelinden proof-of-stake (POS) modeline geçecek. Bu geçişin birçok Ethereum madencisini işsiz bırakacağı ve POW tokenlarına zarar vereceği düşünülüyor.

Bitcoin madencilik şirketi White Rock’ın CEO’su Andy Long, yaklaşan Ethereum Merge’ünün POW madencilerinin, daha az enerji harcayan blok zincirlerini aramaya zorlayacağını açıkladı. Madencilerin daha az zararlı blok zincirleri aramasının sonucu ise kazım zorluğunu arttıracağını ve elde edilen kârın azalacağını belirtti.

Long konu hakkında şunları söyledi:

“GPU madencileri, donanımlarını diğer zincirlere yönlendirdikçe, kazım zorlukları artacak ve daha düşük getirilere neden olacak. Bu da ödülün daha fazla madenci arasında bölüştürülmesine sebep olacak.”

Long ayrıca, Ethereum Merge’ün kripto para madencilerinin pahalı donanımlarından vazgeçmelerine zorlayacağını açıkladı. Hash ratelerin, alternatif GPU POW coinlerine kayacağını belirten Long, sonunda birçok madencinin pes edeceğini ve ellerindeki çipleri satacağını söyledi.

“Bazı madenciler ellerindeki yüksek performanslı bilgi işlemcileri (HPC) veya GPU bulut servislerini satmaya çalışacak. Ancak sınırlı talep olacağı için birçok kişi elindekini satmakta başarısız olacak.”

Bitcoin fiyatının düşmesinden dolayı GPU’ya olan talep ve dolayısıyla fiyat, düşmeye başladı bile. Bu da bazı satıcıların ellerindeki donanımları satmak için liste fiyatının altına satışa koymalarına sebep oluyor.

Long: Ethereum Merge’e Karşı Değilim

Long ayrıca, Merge’e karşı olmadığını açıkladı. Asıl merak ettiğinin, Merge sonrasında piyasa güçlerinin hareketleri olduğunu belirtti.

Long yaklaşan Ethereum Merge’ü hakkında şunları söyledi:

“2017’te GPU çiftlikleri kurarken Merge, yakın bir tehdit olarak gösterildi ve o zaman çok daha etkili olacaktı. Ancak artık birçok POW ağı bulunuyor. Her zaman GPU için optimize edilmiş bazı blok zincirleri madenciliği yapan GPU’lar olacak, ancak ETH PoW görülen gelir seviyelerine bir daha çıkabileceğimize şüpheliyim.”

Ethereum’un POW modelinden POS modeline dönmesinin 10 ila 20 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu güncelleme, 2022 yılı kripto para pazarındaki en önemli güncellemelerden biri olarak kabul ediliyor.

Şu anda POW modelinde kalacak kripto paralar arasında Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), Monero (XMR), Zcash (ZEC) ve Ravencoin (RVN) bulunuyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version