Muhabbit

Ethereum’un Proof of Stake Birleşimi için Son Testnet Tarihi Belirlendi!

Ethereum için büyük bir değişiklik olan bu birleşmenin işe yarayıp yaramayacağını görmek için birçok test yapıldı.

Ethereum, uzun süredir hazırlandığı proof of work (PoW) konsensüs mekanizmasından proof of stake (PoS) konsensüs mekanizmasına geçmeye biraz daha yaklaştı.

Ethereum Vakfı’nda geliştirici olarak çalışan Parithosh Jayanthi, 18.05.2022’de GitHub’daki pull (çekim) talebini birleştirdi. Bu, kodun uygulanmak için artık ayarlanmış olması anlamına geliyor.

Ethereum’un Proof of Stake için Test Birleşmesi 8 Haziran 2022’de

Ethereum’da şu an proof of work (PoW) ile çalışan zincir ile proof of stake (PoS) ile çalışacak olan yeni zincirin test birleşimi 8 Haziran 2022’de Ropsten ağında gerçekleşecek.

İlginizi çekebilir: Proof of Work (PoW) Nedir?

İlginizi çekebilir: Proof-of-Stake Nedir?

Bu Ethereum topluluğunun proof of stake (PoS) konsensüs mekanizmasıyla çalışan yeni bir blok zinciri olma yolunda uzun zamandır beklediği bir girişimdi. Ethereum için büyük bir değişiklik olan bu birleşmenin işe yarayıp yaramayacağını görmek için birçok test yapıldı.

Böyle bir geçiş için test iki kısımda gerçekleşir. Önce konsensüs katmanının bir başlangıç versiyonu oluşturulur, ardından ağ (bu durumda Ropsten test ağı) birleştirme işleminden geçer. İlk kısmın 30 Mayıs’ta ve birleşmenin ise 8 Haziran 2022’de gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Ropsten Birleştirmesi, Mainnet Birleştirmesi İçin Önemli Bir Adım

Prysmatic Labs’ta Ethereum çekirdek geliştiricisi olan Preston Van Loon, konuyla ilgili olarak Twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

“Ropsten ağını birleştirmek, Ethereum’un bu yılın sonlarındaki mainnet birleştirmesi için büyük bir kilometre taşı”

Ethereum araştırma aracı EthHub’ın kurucu ortağı Anthony Sassano ise halka açık olan bu test ağı birleştirmesinin, mainnet Ethereum blok zincirinde gerçekleşmeden önceki son aşama olduğunu söyledi.

“Geçiş boyunca çalışan üç genel test ağı olacağına inanıyorum ve her şey yolunda giderse, kısa bir süre sonra mainnet planlanacak”

Anthony Sassano, mainnet birleşmesinin ağustos gibi erken bir tarihte gerçekleşebileceğini tahmin ettiğini fakat bunun kişisel bir tahmin olduğunu ve resmi bir zaman çizelgesi olmadığını söyledi.

Daha fazla Ethereum haberi için lütfen tıklayınız

Daha fazla Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version