Muhabbit

eToro İngiltere’de Kripto Kartı Çıkarmaya Hazırlanıyor

eToro, bazı şanslı kullanıcılarına kripto banka kartı sunmaya hazırlanıyor.

eToro

Kripto yatırım uygulaması eToro, Visa üyeliğine sahip lisanslı bir e-para şirketi olan Marq Millions Ltd’yi satın aldıktan sonra, banka kartını Birleşik Krallık’ta piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

TechCruch tarafından 29 Temmuz tarihinde bildirilenlere göre şirket, açıklanmayan bir meblağ ile birlikte İngiltere menşeli Marq Millions Ltd’yi satın aldı. Şirket artık doğrudan eToro ismi ile hayatına devam edecek ve eToro’nun planladığı kripto banka kartını geliştirecek. Ayrıca Marq Millions’ın yönetim kurulu eToro Money bölümünde çalışmaya devam edecek.

Lansma tarihi hala bilinmeyen banka kartının başlangıçta eToro Club üyeleri tarafından kullanılabilecek olduğu dorğulandı. Bununla beraber şirket, Avrupa kıtasında gelişimini sürdürecek. Daha sonra ise kart, eToro Club üyesi olmayan kullanıcılar için çıkışını yapacak. eToro Money, Visa Asil Üyesi olmasının yanı sıra, İngiltere’nin Finansal Davranış Otoritesinden EMI lisansına da sahip olacak.

Kartın, platform müşterileri için eToro’daki kripto yatırımcılarına varlıklarının nakite çevirmeleri için yol solunacak olan anlık “nakit girişi ve çıkışı” işlevini sağlayacağı bildirildi.

Bunun nasıl işleyeceği kesin olmamakla beraber, fon çekmeden önce muhtemelen pozisyonların kapatılması gerekli olacak.

eToro’nun CEO’su Yoni Assia, şirketin 14 milyon kayıtlı kullanıcısının ilk kabulü için öncülük ettiği söylenen müşteri tabanının “heyecanlı bir şekilde” beklediğini söyledi.

eToro, fark sözleşmelerine ve CFD’lere dayanarak, dayanak varlığın fiyat dalgalanmalarını tutmadan taklit eden bir tür türev sözleşmesi olarak işlem görüyor.

Şirket, Vadeli işlemlere benzer bir şekilde, yatırımcıların kaldıraçlı uzun ya da kısa vadeli pozisyonlara kolayca girmelerini sağlayan marj teminat üzerinde çalışıyor. Sistem, Bitcoin, Ethereum, Tezos, Litecoin ve diğerleri de dahil olmak üzere bir çok kripto para birimini destekliyor.

Uzun Zamandır Beklenen Banka Kartı

Aralık ayında, eToro’nun 2020’nin ikinci çeyreğinin sonunda bir banka kartı başlatmak istediği söylentiler dahilindeydi. Bu gecikmeye nelerin yol açtığı net değil, Fakat corona virüs salgını muhtemel senaryolardan biri.

Kartın kullanıcılardan oldukça talep edilen bir şey olduğu, ancak şirketin planlarının mevcut eToro müşteri tabanının dışına çıkmayacağı açıklanmış durumda.

Daha önce şirket, 5 milyon dolar değerinde bir anlaşma ile kripto portföy izleyici uygulaması Delta’yı satın almıştı.

Son Yazılar

Exit mobile version