Muhabbit

eToro Kripto Para Ticaretini Limitleyebilir!

eToro, artan talebe cevap veremiyor mu?

etoro

Ticaret platformu eToro, müşterilerini kripto paralara olan talebin devam etmesi halinde bu hafta sonu kripto ticaretini limitleyebileceği konusunda uyardı!

Şirket, müşterilerine gönderdiği bir e-postada, “kripto paralar için eşi benzeri görülmemiş talep ve sınırlı likidite oranı birleştiğinde, platform için belli başlı zorluklar ortaya çıkıyor. Tüm bunların sonucunda, bu hafta sonu kripto satın alım işlemlerine sınırlamalar koymamız gerekebilir.” dedi

Bir eToro temsilcisi sınırlamalar hakkında, talebin devam etmesi halinde, önümüzdeki hafta sonlarında da uygulanabileceğini söyledi.

Bildiğiniz gibi geleneksel borsaların aksine, kripto borsaları 7/24 faaliyet göstermektedir. Katılımcı sayıları ise, boğa piyasasında normal görülebilecek bir şekilde artış gösteriyor. Aynı zamanda Bitcoin’in değeri de son bir ay içinde iki katına çıktı.

eToro bahsi geçen sınırlandırmaları uygulamaya sokarsa, her müşteri için kripto varlık başına geçici bir sınır belirleyebilir ve kripto satın alma işlemlerini geçici olarak askıya alabilir.

Temsilci, “bu değişiklikleri bu hafta sonu uygulamak zorunda kalıp kalmayacağımız kesin değil, ancak müşterilerimizin bu olasılığın farkında olmalarını istedik” dedi.

Geçen hafta eToro, Avrupalı müşterilerine bir bildirimde bulunarak, BTC’nin 42.000 $’a ulaştığı sırada kripto marj işlemlerini kapatmıştı.

eToro gibi nispeten düşük likiditeye sahip platformlarda böyle durumların yaşanması gayet olasıdır. BTC’nin fiyatını agresif şekilde artırdığı sıralarda piyasaya katılan yeni kullanıcı sayısını da göz önünde bulunduracak olursak, eToro kullanıcıları yakın bir zamanda kısıtlamalar ile karşı karşıya kalabilir.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version