Muhabbit

Eve Kapanmak Mı Yoksa Dışarı Çıkmak Mı? Bir Kuruluş Metaverse’e Karşı Outerverse Projesini Tanıttı!

İnsanların eve bağımlılığını önlemek için ‘outerverse’ adında bir proje duyuruldu.

Outerverse-

Outerverse-

Metaverse kelimesinin günlük hayatımızda yer edinmesinden sonra, globalde birçok birey bu durumun insanları, hem ruhsal hem de fiziksel açıdan olumsuz etkileyeceğini savunuyor. Bu görüşün en temel nedenleri ise;

Tüm bunların yanında sadece ülkemizde değil, dünyada da dinin elden gideceğine dair analizler yapılıyor.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

Outside Interactive adlı bir kuruluş, insanların eve bağımlılığını önlemek, sosyalleşmesini sağlamak ve fiziksel aktivitelerini dış mekanda yapmalarını teşvik etmek için metaverse’e karşı outerverse adında bir proje duyurdu.

VR gözlükle sürekli vakit geçirmek

Outside Interactive CEO’su Robin Thurston konuyla ilgili şu şekilde açıklama yaptı.

İnsanların sürekli evde oturup, VR gözlükle bir hayat yaşamasına karşıyız. Bu projeyi de bu yüzden yaptık.

Outerverse projesi tamamen teknolojiye karşı bir proje değil. Öyle ki projenin sosyal sorumluluk ile ilgili faydasını sağlamak için NFT satışları gerçekleştirilecek. NFT satışlarından elde edilen gelir ise karbon ayak izinin silinmesi için kullanılacak.

Karbon ayak izi: İnsan faaliyetlerinin çevreye verdiği zarar olarak tanımlanabilir. Bu konuda çalışan aktivistler; yenilenebilir enerjiden faydalanır. Isınmak için güneş enerjisi kullanır. Plastik ve gereksiz ambalajlı ürünleri kullanmamaya çalışırlar.

Outerverse projesi, insanları dışarıda sosyalleşmeye teşvik ederken, bir yandan insanların çevreye verdiği zararı da unutmamış görünüyor.

NFT alanlar, Outerverse pasaportuna sahip olacak!

Şirketin çıkardığı NFT’leri satın alanlar Outerverse pasaportuna sahip olacak. Pasaport sayesinde ise şirkete üye olunabilecek. Satışa çıkacak NFT’ler genel anlamıyla dış mekanı anlatan temalardan oluşacak.

Projenin etkili olup olmayacağını hep beraber göreceğiz! Yakın zamanda Doç. Dr. Veysi Çeri ile Muhabbit özel röportajımızda teknoloji bağımlılığı hakkında bir röportaj gerçekleştirmiştik. Röportajda, kullanıcının aktiflik süresinden ve dış mekanda sosyalleşmenin öneminden bahsedilmişti.

Outerverse projesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce metaverse karşısında güçlü olabilir mi?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version