Muhabbit

EY Vergi Hesaplamalarına Yardımcı Bir Uygulama Geliştiriyor!

En büyük dört profesyonel danışmanlık firmasından Ernst & Young (EY), ABD’li kullanıcılarına vergi hesaplamaları konusunda yardımcı olacak web tabanlı bir kripto uygulaması geliştirdi. Uygulama, şirketin dahili kurumsal girişim birimi olan EY Foundry tarafından geliştirilmiş.

CryptoPrep olarak isimlendirilen uygulama, kullanıcıların kripto işlemlerini düzenlemeye ve Dahili Gelir Hizmeti’nin (IRS) 8949. Form’una göre, sermaye kazançlarını ve kayıplarını hesaplamasına yardımcı olacak.

Uygulamadan yararlanmak isteyen kullanıcılar, EY’ye kripto işlemlerini içeren bir CSV dosyası sağlayabilir yahut işlem geçmişlerini uygulamaya el ile girebilir. Ayrıca, kullanıcılar kripto para borsalarından API anahtarlarına “salt okunur” olarak erişime açarlarsa uygulama hesaplamaları yapmak adına kullanıcıların işlem geçmişine erişim saplayabilir.

EY konu hakkında, API anahtarlarını saklamadıklarını dile getirdi;

Kullanıcılarımızın işlem geçmişlerine erişim için API anahtarlarını kullanıyoruz ve akabinde siliyoruz. Dolayısıyla kullanıcılarımızın kripto para birimlerine erişimimiz yok.

CryptoPrep uygulaması 1.000’den fazla token’ı destekliyor ve ayrıca popüler borsalara da erişim sağlayabiliyor. EY ne yazık ki an itibariyla bu popüler borsaların hangileri olduğunu belirtmedi.

Kullanıcılar uygulamaya kripto işlemlerini belirttikten sonra, uygulama kullanıcıların işlemlerini detaylandıran bir form yolluyor. Fakat tabii ki bu hizmetin bir bedeli var.

EY’nin açıklamalarına göre uygulama, 20 işleme kadar 49$, 21-100 işlem arası 99$, 101-999 işlem için ise 399$ civarında bir ücret talep ediyor.

EY Americas’ın vergi hizmetlerinden sorumlu başkan yardımcısı Marna Ricker, “Yatırımcılarımız giderek artan bir şekilde kripto para birimleriyle ticaret ve yatırım yapıyor. Bununla birlikte kripto vergilerinin dosyalanmasında yaşanan karmaşıklığı minimuma indirmek amacıyla yenilikçi bir çözüm geliştirdik.” dedi.

ABD’de kullanıcılarına kripto vergi konusunda yardımcı olan tek firma EY değil. Winklevoss Capital destekli TaxBit, kullanıcılarına tıpkı CryptoPrep gibi 8949. Formu hazırlamalarına yardımcı oluyor. Ayrıca TokenTax ve Koinly firmaları da benzer hizmetleri kullanıcılarına sunmakta.

Son Yazılar

Exit mobile version