Muhabbit

Facebook Bitcoin ile Alakalı İçerikleri Yasaklıyor!

Libra ile alakalı olabilir mi?

Facebook

Facebook kullanıcıları, Bitcoin ile ilgili içeriklere yeni bir yasak getirildiğini bildirdi. Fakat gariptir Bitcoin harici diğer kripto birimleri bu yasağın dışında bırakıldı.

Facebook üzerinde videoların, fotoğrafların ve mesajların yer aldığı gönderilerde, “#Bitcoin” yazmak artık sansürleniyor. Ayrıca artık Facebook kullanıcıları, Bitcoin hakkında yazılan haberlere ve bilgilere erişemeyecek.

Twitter CEO’su Jack Dorsey bildiğiniz üzere bir kripto hayranı olduğu için, bu kararı Twitter üzerinden takipçileri ile tartıştı. Dorsey, birçok kez Bitcoin hakkında bu şekilde tartışmalar düzenledi ve bildiğiniz üzere kendi ödeme şirketi Square, yakın zamanda Bitcoin’e yatırım yaptı.

Bitcoin Facebook’ta yasaklandı! Facebook’ta #Bitcoin araması yaptım ve görünüşe göre bu hashtag “geçici” şekilde engellenmiş. Bu gerçekten çok üzücü.

TheMoon

Sosyal medya platformu, Bitcoin ile ilgili yayınları yasaklamış olsa da, Ethereum, Cardano ve hatta diğer kripto para birimleri sosyal medya platformunda sorunsuz bir şekilde hayatına devam ediyor. Görünüşe göre yalnızca #Bitcoin gönderiler Facebook üzerinde yasaklı durumda.

İlk Yasak Değil

Bu, Facebook’un kripto para birimleri ile ilgili ilk yasağı değil. Şirket 2018’de kripto para birimleri ile alakalı ürünleri ve hizmetleri yasakladığını duyurmuştu. Sosyal medya platformu, yeni teknolojilere sadece “iyi niyetle” haraket edenlere açık olduğunu söylüyor. ICO’nun popülerleştiği sıralarda Facebook, şöyle bir açıklama yapmıştı:

İnsanların, dolandırıcılık ya da aldanma korkusu olmadan Facebook reklamları aracılığı ile yeni ürün ve hizmetleri keşfetmeye devam etmesini istiyoruz. Bununla beraber, şu anda iyi niyetle çalışmayan bazı servislerin, ICO’ların ve kripto para birimlerinin reklamını yapan birçok şirket var.

Şirket, kripto para birimlerinin kullanıcıların çıkarlarına zarar verebileceğini ve uygulanan politikanın, aldatıcı ve yanıltıcı reklam uygulamalarının tespit edilmesine yardımcı olacağını bile söyledi.

Facebook sonrasında kripto reklamlarına izin verdi ve hatta kendi dijital varlığı Libra’nın geliştirilmesine başladı. Bildiğiniz üzere Libra, bir dizi düzenleyici engele takıldı ve lansmanı süresiz olarak ertelendi.

Facebook, basın esnasında Bitcoin ile ilgili getirdiği yasağa ilişkin herhangi bir açıklama yapmamıştır.

Daha fazla Bitcoin haberleri için: Bitcoin haberleri.

Son Yazılar

Exit mobile version