Muhabbit

Facebook Libra Coin’ i 2020′ de piyasaya sürecek mi ?

Libra ile ilgili yapılan ankete katılanların çoğu, Facebook’ un kripto para birimi projesi Libra’ nın bu yıl piyasaya sürülmeyeceğine inanıyor.

Facebook Libra Muhabbit

Facebook Libra Muhabbit

Block’ un, Facebook’ un Libra‘ sı ile ilgili yaptığı anketine katılanların çoğu, Facebook’ un kripto para birimi projesi Libra’ nın bu yıl piyasaya sürülmeyeceğine inanıyor. Bu anket için katılımcı olan 106 kişi; risk sermayesi yatırımları, finansal hizmetler ve dijital varlık endüstrisi gibi sektörün önemli pozisyonlarından kişilerdir. Katılımcılardan 72’si  yani %67,9’ u Libra’ nın 2020 yılında piyasaya sürülüp sürülmeyeceği ile ilgili soruya “ Hayır ” yanıtını verirken geriye kalan 34 katılımcı yani %31,1’ i bu soruya “Evet” yanıtını vermiştir.

Block’un anketi, Libra’ nın bu yıl piyasaya sürülüp sürülmeyeceğini belirleyebilecek olası faktörlere odaklanmamış olsa da, projedeki son gelişmeler açıkcası bu yıl için zor sinyali veriyor. Bu ayın başlarında Alman Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, bankalardan Libra ile mücadele için daha hızlı ve daha ucuz ödeme seçenekleri geliştirmelerini istedi. Geçtiğimiz yılın aralık ayında ise, Federal Rezerv yetkilisi Lael Brainard Libra’yı eleştirdi ve ” bir dizi önemli yasal ve düzenleyici zorluğun” gerekliliğini vurguladı.

Vodafone’ da Libra Birliğinden Ayrıldı!
Projenin yönetim konseyi olan Libra Birliği geçtiğimiz salı günü yapılan açıklamayla Telekomünikasyon devi Vodafone’ un da Libra’ dan ayrıldığını doğruladı. Başlangıçta 28 üye ile başlayan Libra Birliği; Booking Holdings, Ebay, Mastercard, Mercado Pago, Paypal, Stripe, Visa ve son olarak Vodafone’ un da ayrılmasıyla 20 üye sayısına düştü. 
Bu negatif haberler gölgesinde Libra Birliği, Libra’ nın teknik yol haritasını yönlendirecek 5 üyeden oluşan bir komite kurdu.

Son Yazılar

Exit mobile version