Muhabbit

Facebook, Libra Hakkında Yeniden Düşünecek!

Facebook çıkarmayı düşündüğü ve çalışmalarını yaptığı dijital parası Libra hakkında yeniden düşüneceğini açıkladı.

Facebook çıkarmayı düşündüğü ve Libra Association adı altına çalışmalarını yaptığı dijital parası Libra hakkında yeniden düşüneceğini açıkladı.

Facebook geçtiğimiz haziran ayında ödemede kolaylık olması adına kendi dijital para birimini çıkaracağını açıklamıştı. Üstelik Libra kullanımını destekleyecek olan isimler de Spotify, Shopify gibi müşteri profili yüksek isimlerdi. Visa bile olaya dahildi lakin Libra çeşitli kesimlerden eleştiri yağmuruna tutulunca artık projede yer almayacağını açıklamıştı.

Facebook Libra’yı duyurduğundan beri birçok hükümet ve otorite tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Eleştirilerin odağı ise Facebook gibi hali hazırda dünya çapında milyonlarca aktif kullanıcıya sahip olan bir platformun dijital para çıkarmasının dünya ekonomisini etkileyebileceği olmuştu. Gölge bankacılık için bir nevi zemin oluşturacağı ve hükümetler tarafından düzenlenme şansı olmayacağı için karşı çıkan Almanya ve Fransa gibi ülkeler de vardı.

Libra projesinin başı, David Marcus

Dijital haber sitesi The Information’ın haberine göre, Facebook ekibi şu an dolar ve euro da dahil olmak üzere geleneksel para birimlerinin dijital versiyonlarına sahip bir sistem üzerinde düşünüyor. Libra projesini bir süre rafa kaldırmayı birkaç ay erteleyip, odağını bu projeye vereceği söyleniyor.

Habere göre, Facebook Libra Association çalışmalara devam edecek ancak herkesin gözü projenin bir numaralı adamı David Marcus’ta. Henüz David Marcus’tan konu ile alakalı bir konuşma gelmemesi merak konusu.

Sosyal medya platformu Facebook’un dijital parası Libra’nın piyasaya sürülmesinin de birkaç ay sekteye uğrayacağı konuşuluyor. Orijinal tarihinde çıkamayacak olan Libra’nın sonbahar sonu gibi piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Son Yazılar

Exit mobile version