Muhabbit

Libra Takıldı, Ekürisi Whatsapp Sol Kulvardan Atak Yapıyor!

Facebook Libra’sıyla düzenleyici birimlere takılırken, Whatsapp Brezilya’da fiat elektronik ödeme sistemine geçeceğini duyurdu.

Facebook Libra projesiyle düzenleyici birimlere takılırken, Whatsapp Brezilya’da fiat elektronik ödeme sistemine geçeceğini duyurdu.

WhatsApp tarafından yapılan açıklamaya göre, şu an için sadece Brezilya’da geçerli olacak dijital ödemeler özelliği kullanıcılara sunulmaya başlandı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar sohbetten ayrılmadan güvenli bir şekilde para gönderebilecek ve yerel işletmelerden satın alım işlemlerini yapabilecekler.

Bu atılımın hem küçük yerel işletmeleri dijital ortama çekmek hem de dijital ödemelerin kolaylığını göstermek amacıyla yapıldığı açıklandı. Whatsapp’ın bu atılımıyla para gönderme işlemi mesaj yollamak kadar kolay hâle gelecek.

Dijital ödemeler özelliği; Banco da Brasil, Nubank veya Sicredi bankalarının Visa, Mastercard banka veya kredi kartları ile yapılabilecek. Ödeme sistemi Facebook Pay üzerinden sağlandığı için gelecekte de kullanılmak üzere kart bilgileri saklanabilecek.

 

Kolay ara yüzü sayesinde kolayca kullanılması amaçlanan dijital ödeme seçeneğinin, hesap sahibi dışında kullanılmasını engellemek için de çeşitli önlemler alınmış. Sizden başkasının Whatsapp hesabınız üzerinden para yollamasını veya ödeme yapmasını engellemek amacıyla iki çözüm sunulmuş. Ya size özel altı haneli bir PIN kodu yardımıyla ya da sizin parmak iziniz ile dijital ödeme onayı alınacak.

Bireysel kullanıcılar için para gönderme veya herhangi bir işlem yapma ücreti mevcut değil. Ancak işletmeler müşterilerinden ödeme almak için bir miktar işlem ücreti vermek durumunda.

Dijital ödemeleri şu an için sadece Brezilya’da kullanıma açan Whatsapp, gelecekte tüm dünyada etkin olmasını, tüm kullanıcılarının yararlanmasını umuyor.

Libra Düzenlemelere Takıldı!

Facebook’un dijital para projesi Libra, uzun süredir bekleniyor ancak düzenleyicilere takıldığı söyleniyor. Birçok ülkenin Libra projesi için çekinceleri olduğundan daha önce bahsetmiştik. 

Libra projesinin hayata geçmesi beklenirken, Facebook’a bağlı başka bir uygulama olan Whatsapp’ın böyle bir atak yapması önce şaşırttı. Ancak düşünüldüğünde Facebook’un bu hamlesiyle bile Libra için ortam hazırladığı fark ediliyor.

Her ne kadar Whatsapp’ın dijital ödemeleri şu an için sadece fiat paralar için geçerli olsa da ilerleyen zamanda buna dijital paralar da katılabilir. Bu da dünya üzerinde banka hesabı bulunmayan ancak elinde telefonu olan herhangi birinin bile Facebook veya Whatsapp üzerinden alım satım yapabilmesi anlamına geliyor.

Son Yazılar

Exit mobile version