Muhabbit

Facebook’ta Bitcoin Reklamına Tıkladı, Hayatı Kaydı!

Var Mısın Yok Musun’un yabancı formatının galibi, Facebook’ta yatırım şirketi reklamına tıkladı, tüm birikimine veda etti.

Facebook reklamı tüm birikimini yedi

Türkiye’de “Var Mısın Yok Musun?” programının formatındaki “Deal or No Deal” yarışmasının eski bir galibi, Facebook reklamlarından dolandırıldığını iddia etti.

Deal or No Deal yarışmasının eski galiplerinden İskoç Graeme Garioch, yarışmayı kazandığı 2007 yılında hâlâ demiryolu işçisiydi. Yarışmayı kazandıktan yaklaşık 10 yıl sonra emekliliğini düşünmeye başlayan Garioch, yatırım yapmak istiyordu. Sosyal medya platformu Facebook’ta dolaşırken kripto para yatırım şirketi hakkında bir reklama tıkladı.

Londra merkezli bir kripto para yatırım şirketi olduğunu iddia eden OMC Markets reklamına tıklayan Garioch, şirket temsilcisi tarafından kripto para alması konusunda ikna edildi. Kripto para almasının ardından Bitcoin cüzdanına o zamanın parasıyla 29 bin euro değerinde Bitcoin yatıran Garioch, altı ay boyunca parasına erişimini engelleyen bir feragatname imzaladı.

Bitcoin cüzdanının yanı sıra Bitcoin alım satımı için banka hesabına erişimin gerektiğini söyleyerek Garioch’u kandırdılar. Parasını iki katına çıkaran Garioch, 2019 yılı Mart ayında parasını çekmeye çalıştı. Ancak şirket, para çekim ücreti olarak Garioch’tan 6 bin euro talep etti. Garioch hesabına ulaşmak için 6 bin euro’yu gözden çıkartarak transferi yaptı. Ancak hesabına eriştiğinde cüzdanın çoktan boşaltıldığını gördü.

OMC Markets, Garioch’un açıklama talep eden e-posta’larını görmezden geldi. Olayı biraz daha inceleyen Garioch, Londra’da OMC Markets adında bir kripto para yatırım şirketi olmadığını öğrendi. Yatırım şirketinin temsilcisi olduğunu iddia eden şahsın ise başından beri Bulgaristan’da olduğunu belirtti. Ev satın almayı düşündüğü parayı dolandırıcılara kaptıran Garioch, tüm birikimini kaybetti. Ev hayalleri suya düşen Garioch, pişmanlığını dile getirirken suçu Facebook’ta buldu. Reklamların denetlenmesi gerektiğinin altını çizerek “Facebook daha fazlasını yapmalı.” dedi.

Son Yazılar

Exit mobile version