Muhabbit

Fantom Kilitlenmiş Toplam Değere Göre BSC’yi Geçti!

Fantom, kilitlenmiş toplam değere (TVL) göre Binance Smart Chain’i (BSC) geride bıraktı.

Fantom TVL

Fantom TVL

Piyasada yaşanan düşüşlere rağmen Fantom’un kilitlenmiş toplam değeri (TVL) yükselmeye devam ediyor. Fantom TVL bir hafta için yaklaşık %60 yükselerek 12,2 milyar dolara ulaştı ve Binance Smart Chain’i geride bıraktı.

Fantom TVL

Fantom, merkeziyetsiz uygulamalar (dApp’ler) ve dijital varlıklar için izinsiz ve açık kaynaklı bir akıllı sözleşme platformudur. Fantom, Ethereum’un bir alternatifi olmaya çalışan Solana, Avalanche ve Terra gibi oluşturulmuş bir layer-1 blok zinciridir.

İlginizi Çekebilir: dApp Nedir?

Binance Smart Chain, 2021 Mayıs ayında merkeziyetsiz borsa (DEX) PancakeSwap’ın popülerleşmesiyle birlikte bir yükseliş yakaladı. BSC ağındaki TVL’nin %20’sine ev sahipliği yapan PancakeSwap’in TVL yüzdesi şimdi ise %6.05’e düştü.

Defilama’dan alınan verilere göre; 2021 Mayıs ayında BSC’nin TVL’si 30 milyar dolar iken, 24 Ocak 2022’de BSC’nin TVL değeri 11 milyar dolar olarak görünüyor.

Fantom’un TVL’si artmış olsa bile Fantom’un kendi token’ı olan FTM piyasanın baskısına dayanamadı ve 3 $’lardan 2 $’lara kadar düştü. Layer-1 çözümleri olan token’lara baktığımızda ise FTM, LUNA ve ATOM diğer layer-1 çözümleri olan token’lara göre fiyat olarak daha az değer kaybetti.

TVL lideri Ethereum’dan hemen sonra 16,6 milyar dolarlık TVL ile iki numaralı koltuğun sahibi şimdilik Terra olarak görünüyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version